Franšiza Delta Force ponovno obujena, a ne v obliki, ki bi si jo želeli

Iger Delat Force se do bodo spomnili predvsem igričarski veterani, ki smo prva dva dela poganjali na ogromnih katodnih monitorjih v začetku drugega tisočletja. Za franšizo že vse od njenih začetkov skrbi razvijalec NovaLogic, s prvo igro pa nam je takrat predstavil koncept taktičnih prvoosebnih streljačin, ki so zahtevale pameten pristop do tarče in skrbno načrtovanje pristopa do misij.

Prvi Delta Force se je tako rodil leta 1998, nakar smo leto kasneje dobili še drugi del in pristaši serije se strinjajo, da sta to bila še najboljša dela te franšize, nakar so naslednje igre po kvaliteti šle samo še navzdol. Morda najslabši del je bil ravno zadnje poglavje franšize Xtreme 2 iz leta 2009, ki je bilo tako zanič, da je šla serija na več kot desetletni dopust.

Ampak zdaj se vrača v podobi nove igre, ki bo nosila preprosto ime Delta Force. Morda ste zaradi tega pomislili, da se bo igra vrnila k svojim začetkom, a temu ni povsem tako. Tole bo namreč prva igra, ki je ne bo razvil NovaLogic, saj je pravice do franšize odkupil založnik TiMi Studio Group, ki je veja kitajskega giganta Tencenta, ta pa ima za prerojeno serijo drugačne načrte kot bi si jih morda želeli.

Novi Delta Force bo sledil dogodkom filma Black Hawk Dawn, ta pa je bil posnet po resničnih dogodkih v Somaliji, ko se je zrušil ameriški helikopter, zaradi česar je cel kup pripadnikov odreda Delta Force obtičalo v sovražnih vodah. Sicer smo eno takšno Delta Force igro že dobili in sicer se je to zgodilo leta 2003, dve desetletji kasneje pa bomo spet gledali v te dogodke, le da v močno izboljšani grafični podobi.

Novi Delta Force žal ne bo taktična streljanka, kar izda že zgornji napovednik, saj streljamo naokoli izvidniške puščice kot da smo v Overwatchu, nakar naš junak sproži neko posebno sposobnost zaradi katere se lahko neustrašno zapodi v sovražni ogenj. Igra bo sicer vsebovala enoigralsko kampanjo, a čaka nas tudi obsežen večigralski način, ki bo na večjih mapah omogočal spopade po tleh, vodi in po zraku, za te namene pa bomo lahko izkoristili vrsto raznoraznih prevoznih sredstev.

Skratka novi Delta Force resda prihaja, a verjetno jih ni malo, ki so si želeli malce bolj taktične izkušnje, zanimivo pa je tudi dejstvo, da med naštetimi platformami najdemo tudi naprave iOS in Android. Večjo predstavitev igre lahko pričakujemo jutri, 22. avgusta na Gamescomu, tam pa morda izvohamo tudi zapis glede datuma izida.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime