Obetajoča igra The Invincible izide že novembra

Poljski pisatelj Stanisław Lem, ki se je v svoji karieri bavil s pisanjem znanstvene fantastike si kljub odprtemu umu zagotovo ni predstavljal, da bomo 60 let kasneje eno od njegovih knjig igrali na PC-jih in konzolah, ki bodo tako močne, da bodo lahko njegovo vizijo v popolnosti prenesle v digitalno obliko.

Ta vizija bo zdaj izpolnjena preko igre The Invincible, ki bo narejena po istoimenski knjigi iz leta 1964 in to si lahko prevedeno v slovenščino sposodite tudi v slovenskih knjižnicah in sicer pod imenom Nepremagljiva. Dogajanje se odvija na tujem planetu Regis III, kot član nove ekspedicije pa se znajdete v povsem tuji okolici, iščoč preostanke prejšnje odprave in razloge za njeno izginotje.

The Invincible je pionirska igra studia Starward Industries, ki se je pri razvoju močno zgledoval po razvijalcu Campo Santoju in njihovi igri Firewatch. Tako kot tam se bo morala naša junakinja Yasna najbolj zanašati sama nase, saj kakšnega drugega živega bitja ne bomo videli, bomo pa naleteli na vrsto takšnih in drugačnih robotov, ki se vizualno napajajo iz zgodnje znanstvene fantastike. Gre za počasno igro v kateri se bo treba veliko sprehajati, reševati uganke in se pogovarjati preko prenosnega radia, pri pogovorih pa bomo lahko izbirali vrstice dialoga in tako na nek način oblikovali lik Yasne, čeprav na potek dogodkov ne bo moč vplivati. Tole sicer ne bo čista predelava zgodbe iz knjige, saj bomo spremljali novo zasedbo junakov, a se v igri pojaviti nekatere osebe, ki so v knjigi igrale pomembne vloge.

The Invincible je videti naravnost slastno. Grafična podoba se ne izkaže samo zaradi podrobnih tekstur in naprednih animacij, ampak tudi zaradi dejstva, da gledamo v dizajn znanstvene fantastike, ki se napaja sovjetskih časov, kar je dobrodošla sprememba, saj v igrah večinoma gledamo ameriške različice, zdaj pa bomo namesto astronavtov spremljali kozmonavte.

The Invincible je nedolgo nazaj že prejel en demo, Starward Industries pa je včeraj izdal datum izida končne verzije, ki se bo pripetil 6. novembra, igra pa bo takrat izšla za PC, PlayStation 5 in Xbox Series X.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime