Crimson Desert je v novem napovedniku videti tako dobro, da smo že postali malce sumničavi

Igra Crimson Desert je bila sprva najavljena leta 2019, štiri leta kasneje pa zadeva še vedno ni nared, niti nima datuma izida. Je pa razvijalec Pearl Abyss v tem času notri stlačil tako veliko vsebine in si sposodil ideje od nekaterih drugih franšiz, da je lahko za včerajšnjo otvoritev Gamescoma spočel daljši napovednik, ki praktično v vsakem kadru pokaže neko novo igralno mehaniko.

Če česa torej Crimson Desert ne bo pogrešal je to raznolika vsebina. Nastopali bomo v vlogi najemnika, ta pa bo spremljal odraslo štorijo v odprtem svetu, ki vizualno precej spominja na igro The Witcher 3. Naokoli bomo jezdili na konjskem hrbtu, ki bo nosil verne animacije, a kadarkoli bomo lahko skočili tudi s pečine in zajadrali skozi zrak in med letečimi otoki, ki spominjajo na nekaj iz igre Zelda: Tears of the Kingdom. Potem so tu obstranski opravki, kot je lovljenje ovac in nošenje le teh, usmerjenje vrste podgan preko igranja na flavto, ribarjenje, polaganje rok, ugrabljanje kočij in vožnja z balonom.

Stvar je tako naphana z raznorazno vsebino, da smo do vsega skupaj postali že rahlo sumničavi. Nam bo Pearl Abyss res dostavil eno najboljših izkušenj v odprtem svetu, ki se bo lahko kosala za naslov najboljše igre leta? Glede na napovednik ambicij igri vsekakor ne manjka, a po drugi strani govorimo o razvijalcu, ki je v preteklosti izdelal MMO naslov Black Desert, ki sicer ni slab, a je znan po svojem grindanju enih in istih opravkov ter, seveda, zajetni količini mikrotransakcij. Pearl Abyss je navsezadnje južnokorejski studio in ti navadno znajo pričarati grafično čudovite naslove, ki pa jih v igralnem vidiku manjka globine.

A morda se je Pearl Abyss odločil razbiti te navade in se je preusmeril v izdelavo naslova, ki bo zahodnemu občinstvu bolj privlačen? Kdo bi vedel, na odgovore pa bo treba počakati še nekaj časa, saj Crimson Desert zaenkrat nima zapostavljenega niti leta izida.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime