Little Nightmares 3 uradno najavljen

Franšiza Little Nightmares bo vendarle dobila tretji del, saj je bil ta uradno napovedan na včerajšnji otvoritvi sejma Gamescom in to z minuto in pol dolgim napovednikom, ki si ga lahko ogledate spodaj.

Najava je kar veliko novinarjev ujela nepripravljene, saj Tarsier Studios, ki je razvil prva dva dela, leta 2021 izjavil, da se poslavljajo od teh iger in da trenutno delajo na nečem povsem svežem. Založnik Bandai Namco pa se od te res unikatne grozljivke ne namerava še posloviti, zato je razvoj tretjega dela zaupal razvijalcu Supermassive Games, ki je znan po svojih grozljivkah kot so Until Dawn, The Quarry in seriji iger The Dark Pictures Anthology.

Little Nightmares 3 bo še naprej nosil vizualno podobo predhodnikov, kar pomeni, da bomo nadzorovali miniaturnega junaka, ki se mora v platformski maniri sprehoditi skozi zamorjeni in smrtonosni svet Nowhere, vmes pa bo treba rešiti kakšno uganko, se izogibati oviram ter preko igranja s fiziko doseči kakšen oddaljen gumb. Vrača se tudi tehnika podajanja štorije, ki jo bomo razbrali skozi vizualne elemente stopenj in nasprotnikov, saj igre Little Nightmares na tak način rade podajajo reference iz resničnega življenja, medtem ko je grafična podoba takoj prepoznavna in spominja na nekaj, kar bi v igralni obliki skupaj sčaral Tim Burton.

Bo pa tretji del s sabo vendarle prinesel tudi nekaj sprememb, saj bomo tokrat skozi kampanjo prvič lahko odvlekli tudi kakšnega prijatelja. Na sceno bosta stopila dva nova junaka Low in Alone, kot igralec pa bomo lahko prevzeli nadzor nad enega od njiju, medtem ko bo drugega nadzorovala umetna inteligenca ali pa igralec iz mesa iz krvi, ki se nam bo pridružil preko interneta. Nekaj sodelovalnega igranja smo sicer videli že Little Nightmares 2, a tretji del bo prvič ponudil družno igranje dveh igralcev.

Little Nightmares 3 bomo igrali enkrat v 2024, na voljo pa bo na PC-ju in konzolah prejšnje ter aktualne generacije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime