BioWare odpušča okoli 50 delavcev

Razvijalec BioWare je včeraj na družabnih omrežjih sledilce pozval k branju zapisa, ki se tiče prihodnosti studia. Takšne novice nikoli niso dobre in tako se je izkazalo tudi v tem primeru, saj smo na uradnem blogu na začetku lahko prebrali cel kup lepih besed, preden se je Gary McKay spravil v meso celotne objave: BioWare bo odpustil okoli 50 delavcev, ki jim bo poskušal delo poiskati v drugih studih založnika EA, a zraven priznava, da zelo verjetno vsem ne bo možno ugoditi.

Manjša ekipa naj bi razvijalcu omogočala ohranitev vitalnosti studia, tako shujšani pa bodo tudi lažje ustvarjali prihajajoče igre, ki bodo dosegale njihove standarde kvalitete. Seveda je vse skupaj traparija in so te besede zapisane samo zato, da bi prikrile grdo resnico: BioWare se je znašel v škripcih in EA-ju je zmanjkalo potrpežljivosti.

Odpuščanja in nazadovanje nekdaj legendarnega studia v bistvu niso presenetila nikogar. BioWare je resda v preteklosti spočel goro odličnih RPG-jev, a od teh časov je preteklo že veliko vode. Ironično smo ravno ta mesec dobili Baldur’s Gate 3, ki se prodaja kot za med, spočel pa ga je razvijalec Larian, medtem ko je BioWare ustvaril prva dva dela, a se je nato spravil loviti bolj popularne igričarske trende. Vmes je studio zapustilo cel kup vodilnih imen, tako da je današnji studio le bleda senca samega sebe.

Ne pomaga niti dejstvo, da sta zadnja dva projekta za EA prinesla ogromno finančno luknjo. Mass Effect Andromeda je bil tako slabo sprejet, da ga želi BioWare čimprej pozabiti, nakar so z igro Anthem poskušali ujeti igralce, ki prisegajo na Bungijev Destiny 2, a jim je z njo še bolj spodletelo. Novinarji smo v bistvu pričakovali, da bo EA studio zaprl že takrat, vendar pa se to ni zgodilo in BioWare trenutno dela na igrah Dragon Age Dreadwolf in novem poglavju Mass Effecta.

McKay je na koncu še zapisal, da se nam za novi Dragon Age ni treba bati, prav tako pa delo lepo napreduje na novem Mass Effectu. Vendar pa so besede poceni in glede na to, da je Dragon Age Dreadwolf med razvojem zamenjal že cel kup vodilnih oseb in da ta še vedno nima niti leta izida, je za prihodnost njihovih iger in samega studia težko biti optimističen.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime