Epic Games ta teden podarja odlično strategijo Homeworld: Deserts of Kharak

Ljubitelji realnočasovnih strategij si lahko od danes naprej privoščite novo brezplačno poslastico v obliki igre Homeworld: Deserts of Kharak, ki jo ta teden digitalna trgovina Epic Games podarja na sledeči povezavi.

Gre za “novo” igro znotraj franšize Homeworld, ki je bila pred tem na dolgem prisilnem dopustu, saj pač ljudem ni bilo več do preigravanja strategij – še posebej takšnih znanstveno-fantastičnih, ki se dogajajo v vesolju. K sreči je razvijalec in založnik Gearbox spoznal, da je Homeworld izjemno cenjena franšiza, ki si zasluži novo priložnost, zato so leta nazaj spočeli predelavo prvih dveh iger, nakar so odobrili še delo na samostojni strategiji Homeworld: Deserts of Kharak, ki so ga zaupali razvijalcu Blackbird Interactive.

Slednja je izšla leta 2016 in čeprav ni bila blazna prodajna uspešnica, so jo kritiki imeli radi in zadeva na Metacriticu nosi oceno 79, s strani gledalcev pa eno lepo okroglo osmico. Vsi se strinjajo, da je tole čudovita strategija, ki ima samosvoje mehanike, tako da se precej razlikuje od prvih dveh Homeworld iger, vendar pa je ravno zaradi tega lahko privlačna starim in novim igralcem serije.

Za razliko od prvih dveh poglavij se Deserts of Kharak preseli na planet, ki ga krasijo puščavske sipine in razbitine puščavskih ladij. Nadzorovali boste lažja in težja vozila, zaradi negostoljubnega planeta pa v pehote ne boste gledali, saj se bodo vsi raje skrivali v pločevinastih konzervah in se znotraj cvrli zaradi pritiska žgočega sonca.

To je prvič, da se je Homeworld: Deserts of Kharak pojavil kot brezplačna ponudba na Epic Gamesu in če ste pozorno spremljali našo stran, potem si v knjižnici zdaj lastite tudi predelavo prvih dveh iger, tako da imate pred sabo v bistvu že celo zbirko Homeworld naslovov.

Tem se bo kmalu pridružil še tretji del, ki ga prav tako izdeluje Blackbird in ta je na letošnjem Gamescomu dobil prvi pravi napovednik, izid pa je načrtovan za februar 2024.

Totedenska brezplačna ponudba je veljavna do 31. avgusta, nakar jo bo zamenjala igra Cave Story+.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime