Twitch streamerji bodo lahko kmalu nadležnežem preprečili gledanje streamov

Dobre novice se pojavljajo na obzorju za vse Twitch streamerje, ki si želijo pri svojih prenosih v živo dobiti malce več kontrole nad svojim občinstvom, saj obstajajo ljudje, ki jim je v največje veselje spletno nadlegovanje drugih. Streamerji za nadzor svojega kanala navadno zasužnjijo moderatorje, ti pa nato budno motrijo pogovorno okno in če je nekdo preveč nadležen in kljub večkratnim opozorilom kar ne da miru, ga lahko moderatorji utišajo in mu s tem efektivno preprečijo nadlegovanje streamerja.

Vendar pa takšni nadležneži še vedno lahko spremljajo prenos v živo, a kaj kmalu se lahko zgodi, da bodo streamerji podeljevali bolj stroge kazni. Novico o tem je na X-u podelila Twitch partnerka Lowco, ki je v nadzorni plošči Twitcha opazila novo možnost, ki odstranjenemu uporabniku hkrati prepreči spremljanje prenosa v živo, zadeva pa naj bi ob bannanju takoj stopila v veljavo, tako da bi tečni uporabnik instantno ostal brez dostopa do streama.

Nova možnost preprečevanja gledanja še ni na voljo vsem, a Lowco pravi, da se bo to spremenilo že naslednji mesec. Takšen uporabnik bo sicer imel še vedno dostop do ogledov VOD-ov oziroma do raznih izrezkov, ki se pojavijo na Twitchu, a se zna kmalu spremeniti tudi to.

Twitch namreč načrtuje še dodatne funkcionalnosti pri odstranjevanju in blokiranju gledalcev. Uporabnik, ki je bil od kanala bannan lahko namreč še vedno gleda prenos v živo če se iz spletne strani odjavi ali pa se vanjo prijavi pod drugim uporabniškim računom, a Twitch naj bi razmišljal tudi o bannanju IP-jev, kar bi še otežilo življenje nadležnežu. Seveda znajo tisti najbolj trmasti zaobiti tudi takšne kazni, a bi se pri tem morali malce bolj potruditi, včasih pa jim zna takšen pristop močno zagreniti vsakdan – če se kdo denimo spravi tečnariti streamerju med brezdeljem v pisarni zna biti IP ban malce bolj trd oreh kot pa če ban dobi na domači mreži.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime