Igra The Darkness bi znala dobiti predelavo

Leta 2007 je razvijalec Starbreeze Studios spočel zanimivo prvoosebno streljanko The Darkness, ki je bila narejena po istoimenskem stripu in so jo radi imeli tudi kritiki, nakar smo v 2012 dobili še nadaljevanje izpod povsem drugega razvijalca, od tu dalje pa igričarskih projektov za to franšizo nismo več prejeli. Najbrž je pri tem igrala vlogo sama prodaja, ki skoraj zagotovo ni bila rekordna in ne bi se čudil, če mlajši igralci sploh ne vedo, kaj je The Darkness.

Po pravici povedano imam na prvo igro tudi sam bežne spomine, ponovno preigravanje tega naslova pa ni tako enostavno. Leto 2007 se je precej razlikovalo od dandanašnjih igričarskih navad in takrat nekateri razvijalci zadev preprosto niso izdali tudi za PC, saj se jim to ni zdel dovolj dobičkonosen trg, saj je takrat Steam šele počasi začel pridobivati na popularnosti.

Originalni The Darkness smo tako lahko igrali samo na konzolah PlayStation 3 in Xbox 360, tam pa smo izkusili dokaj zanimivo igralno izkušnjo, saj smo nastopali v vlogi Jackija Estacadota, ki ga obsede zla moč, znana kot samo The Darkness, nakar se lotimo poti maščevanja, saj nam je mafijski stric ubil dekle in ga je zdaj treba naučiti kozjih molitvic. Nastopamo tako v vlogi nekakšnega antiheroja, ki ga vedno ob poti spremljajo temačne jegulje in mali impi, te pa pa lahko naščuvamo proti našim sovražnikom, vsake toliko pa lahko izničimo tudi kakšnega nič hudega slutečega civilista.

Skratka, The Darkness je bila prav fajn zadeva, ki bi na PC-ju zagotovo lahko dobila novo življenje, a do sedaj smo za kaj takšnega morali poseči po emulatorjih. To se zna kmalu spremeniti, saj je Stephen Kick, direktor razvijalca Nightdive Studios, na X-u zapisal, da je The Darkness “na seznamu” njihovih bodočih predelav. Nightdive Studios sicer nato zadeve ni uradno potrdil ali napovedal, a glede na to, da govorimo o studiu, ki je specializiran ravno za takšne projekte, lahko Stephenove besede vzamemo za praktično potrditev projekta.

Nightdive ima sicer trenutno že polne roke dela. Potem, ko so po letih razvoja končno dokončali predelavo System Shocka in nato v bolj moderno preobleko spravili še Quake 2, so nedavno napovedali dva prihajajoča projekta. Pridno namreč obnavljajo igro Star Wars: Dark Forces iz leta 1995, prenovo pa bo dobila tudi igra Turok 3: Shadow of Oblivion, ki je izšla leta 2000. Čisto možno je, da je ekipa pod okrilje vzela še tretji projekt, a ta bo, če res obstaja, izšel po izdaji zgoraj omenjenih prenov.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime