Nek tip je na spletu predčasno objavil posnetke igre Starfield in je bil zdaj aretiran

Opisovalci iger iz večjih igričarskih strani se zdaj že en teden zabavajo v preigravanju Starfielda. Med temi srečneži se mi nismo znašli, saj smo za Microsoft še vedno tretjerazredna država, ki igre še vedno preigrava na Commodorjih in se okoli prevaža z Lada Nivami, tako da bomo mi svoj ključ pridobili šele v začetku septembra.

A niso samo kritiki tisti, ki so se predčasno dokopali do zgodnje kopije igre. Tako igralci, kot tudi sam založnik Bethesda so bili pošteno presenečeni, ko se je prejšnji teden na spletu pojavil igralni posnetek nekoga, ki se očitno požvižga na podpisane NDA pogodbe. Igralni posnetek je bil dolg kar 45 minut in Bethesda ga je urno začela brisati iz interneta in čeprav ga zdaj bolj težko najdemo, še vedno ni bil povsem pobrisan iz obličja spleta.

Seveda je založnik želel tipa tudi čim prej izslediti, a ta se v bistvu ni preveč skrival. V bistvu je želel izkoristiti svojo nenadno popularnost, zato se je pod imenom memphian94 začel pojavljati na družabnih omrežjih in govoriti o svojih izkušnjah z igro. Skupnosti se je celo malce priljubil z izjavo: Todd, brez zamere, ampak to je res dobra igra”, vendar pa se je skozi dneve izkazalo, da tip ni tako nedolžen kot se je zdelo na prvi pogled.

Memphian94, s pravim imenom Darin Tyrone Harris, namreč ni noben igričarski kritik, ampak nekdo, ki mu je iz nekega skladišča uspelo ukrasti cel kup iger, nakar jih je prodajal na omrežju Mercari. Prodajal ni samo Starfielda in to po ceni 200 $ za kos, ampak tudi druge igre in opremo kot so SSD diski in GoPro kamere. A najbolj dobičkonosen mu je bil zagotovo Starfield, ki so ga nekateri celo kupovali po tako napihnjenih cenah, saj so lahko tako začeli z bolj zgodnjim igranjem, Darin pa se je celo snemal, ko je zadeve pakiral v kuverte in jih razpošiljal preko FedEx-a.

No, policiji ni bilo treba dolgo, da so tipa izsledili in 24. avgusta je bil že aretiran. Darin je imel pri sebi kar nekaj prepovedane robe, saj so pri njemu našli tudi zaloge marihuane ter kar 67 kopij igre Starfield – ena od njih je bila že v kuverti in je bila pripravljena na razpošiljanje.

Darin se zagovarja, da kopij igre ni ukradel ampak jih kupil od nekoga drugega, trenutno pa je na prostosti, saj je plačal varščino v višini 10.000 $, že 28. avgusta pa bo moral zopet stopiti pred sodnika.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

3 KOMENTARJI

  1. “Med temi srečneži se mi nismo znašli, saj smo za Microsoft še vedno tretjerazredna država, ki igre še vedno preigrava na Commodorjih in se okoli prevaža z Lada Nivami, tako da bomo mi svoj ključ pridobili šele v začetku septembra.”

    A pa ste se pogovarjali z Bethesda marketingom? Po nekaterih informacijah, ki sem jih dobil, so tudi pri nam ljudje dobili review kode, med njimi tudi nekatere znane osebe. V kolikor je Microsoft v slo. res obup je Starfield še vedno izdan pod Bethesda softworks, ker še zadeva vedno deluje kot svoja zadeva le da je vodstvo drugo. Če pa že ne druga pa vas lahko uni pošljejo k pravim osebam. Ampak sedaj ste mogoče vseeno malo pozni že, tudi če dobite kodo do jutri ne bo zadost časa, da napišete review.

    • Jap, direktno z Bethesdo, ki nam je sporočila, da bodo ključi na voljo od 1. septembra dalje. Na splošno je podeljevanje teh ključev malce bizarno saj ga niso dobili niti nekatere večje ribe tipa Eurogamer in Edge, dobile pa do ga veliko manjše strani.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime