Nek troll je eno leto vztrajal v World of Warcraft Hardcore gildi, samo zato, da jih je lahko skoraj vse pobil v raidu

Blizzard je nedavno zagnal uradne strežnike za verzijo igre World of Warcraft Hardcore, ta pa se v sami srži igra precej drugače od klasične izkušnje. Namreč ko enkrat umreš na strežniku Hardcore svojega lika ne moreš več oživeti, kar je lep recept za prave igričarske drame ko nekdo podleže po stotinah urah igranja, včasih pa za svojo smrt ni kriv sam.

Sledeča zgodba sicer ne prihaja iz uradnih Hardcore strežnikov, saj se je skupnost na takšni verziji igre zabaval že prej, le da so to počeli preko vtičnika, medtem ko so se za stalno smrt dogovorili vsi sodelujoči – razlika tule je le dejstvo, da je moral igralec nato sam izbrisati lik iz strežnikov, medtem ko na uradnih serverjih za to poskrbi igra sama.

Na takšen način je delovala tudi določena gilda, ki je pridno stopnjevala člane in nabirala opremo, po skoraj letu truda pa so prišli do točke, ko so se spravili v opravljanje Naxx raida. V ta težaven izziv se je spravilo 40 članov ceha, ki je uspešno premagalo več izzivov, nakar so se ustavili pri štirih konjenikih. Tu je bila potrebna izjemna natančnost, saj jih je treba razdeliti na različne konce sobe, saj so skupaj preprosto prevelik zalogaj. Nihče ni tule pričakoval večjih zapletov, a hkrati se igralci niso zavedali, da imajo v svojih vrstah izdajalca, ki je dolge mesece čakal na svojo priložnost. Igralec tinyviolin je zastopal vlogo tanka in ta je nalašč enega od konjenikov privabil direktno do drugih članov raida, čemur je sledila instantna smrt kar 36 igralcev, medtem ko so na koncu pokol preživeli samo štirje srečneži.

Celotna situacija je res unikatna, saj člani ceha te izdaje niti približno niso pričakovali. Igralec tinyviolin je z ekipo namreč preživel res veliko ur, saj so člani skupaj nabirali opremo za izziv v Naxxu, tinyviolin pa je z njimi celo igral druge igre in nikjer ni pokazal kakšnega namena, da bi jih rad zabodel v hrbet.

Vendar pa je ta igralec WoW skupnosti že dolgo znan in to ravno na račun svojega nadlegovanja drugih igralcev, znanega bolj kot “griefing”. Leta 2021 je bil bannan iz igre, saj je naenkrat nadzoroval 16 ločenih računov, igralce pa je izseljeval za denar, drugače so bili podvrženi njegovemu nadlegovanju.

Člani ceha so se sicer zavedali njegove preteklosti, a tinyviolin jim je zagotovil, da se je med tem časom spremenil, skozi večmesečno sodelovanje pa si je pridobil zaupanje drugih, samo zato, da bi na koncu dobil svoje želeno maščevanje. tinyviolin je kasneje spočel intervju in svoja dejanja zagovarjal s tem, da je skozi čas uvidel, da je gilda pokvarjena do obisti in da jo je bilo preprosto treba kaznovati. Svoje maščevanje je tako le dosegel, a morda bi bilo bolje, da bi še malce počakal na uradne strežnike, saj so se člani ceha pritožili in njihove prošnje so bile uslišane, tako da so vsi lahko oživeli svoje like in nadaljevali z igranjem – tokrat seveda brez tinyviolina.

Na uradnih Hardcore strežnikih pa je medtem en igralec prvi dosegel stopnjo 60. Gre za majhnega Twitch streamerja VitochieR1, ki je svojega gnome Frost čarodeja kot prvi na svetu pripeljal do stopnje 60, za ta podvig pa je potreboval 69 ur, 53 minut in 34 sekund.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime