Sony najavil konkretno zvišanje naročnin PlayStation Plus

Igranje videoiger zna kmalu postati hobi, ki si ga bo privoščila samo elita. Še posebej to velja za konzolne vode, kjer so igre že tako dražje od PC različic, tam pa je treba plačati še dodaten davek v obliki vsakomesečnih naročnin, drugače ti je preprosto vzeta možnost večigralstva in shranjevanja v oblaku.

Sony in Microsoft poskušata te dajatve ublažiti s podeljevanjem iger, ki jih dobite vsak mesec, a ponudba ni vedno privlačna in to še posebej velja za septembrsko ponudbo, ki jo Sony ponuja vsem naročnikom stopnje PlayStation Plus Essential. September s sabo prinaša igre Saints Row, Black Desert – Traveler Edition in Generation Zero, nobena od teh iger pa pri kritikih ni zabeležila res dobrih ocen.

Sony pa je v septembrski najavi iger zraven poskušal še prikrito najaviti novico, da bodo vse stopnje naročnine PlayStation Plus naslednji mesec postale dražje. In v tem primeru ne govorimo samo o kakšnem evru razlike, ampak konkretnem zvišanju cen, zaradi katerih so nekateri igralci že zaželi javno najavljati preklic naročnin ali pa preusmeritev na cenejše stopnje PlayStation Plusa.

Zaenkrat so najavljene cene za letne naročnine, ki so vse po vrsti pošteno dražje. Osnovna stopnja Essential bo dvignila ceno iz 59,99 € na 71,99 €, medtem ko bo Extra iz 99,99 € skočil na 125,99 €. Največja podražitev se bo zgodila na stopnji Premium, ki trenutno stane 119,99 €, po novem pa bo ta cena znašala kar 151,99 €.

Kot vidite so zadeve postale presneto drage, a Sony pravi, da bo letna naročnina še vedno cenejša kot pa v primeru kupovanje naročnine za vsak mesec ali pa tri mesece posebej. Obstoječi letni naročniki boste nove cene zaznali ob naslednjem obnavljanju naročnine, ki se bo zgodil pred ali po 6. novembru. Višje cene 12-mesečnih naročnin bodo v veljavo stopile 6. septembra, tako da imate samo še nekaj dni časa, da izkoristite stare cene in si s tem prihranite vsaj nekaj evrov.

Višanje naročnin je bilo sicer pričakovano, a ne do te mere. To je vsekakor pogumna poteza, saj so se naročniki stopnje Premium že od samega začetka pritoževali nad slabo ponudbo iger znotraj kataloga in tisti, ki so do sedaj kolebali glede odločitve, ali bi še naprej ostali na tej stopnji ali pa bi nemara preklopili na nekaj cenejšega, se bodo zdaj zagotovo odločili v prid stopnje Extra, če ne celo Essential.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

2 KOMENTARJI

  1. Tako ali tako so vse igre samo iz najbolj primitivne zvrsti, ki jo sam imenujem “pav, pav – seka, seka”, zaradi česar sem svojo premium naročnino znižal na brez naročnine že pred podražitvijo.

  2. Zakaj pa dajate vedno toliko pozornosti na Sony in njihove povprečne igre in jih ocenujete kot da so revolucija. Zdaj pa dobivate kaj ste si sami nakopali. Ko je izšel RDR 2, resnično revucionalna igra, ste iskali vsako figo, da bi jo lahko slabše ocenili kljub temu, da je igra premikala meje kaj je možno v gaming svetu, na koncu pa povprečnemu TLOU2 nadeli krono za najbolj revucionalno igro tistega leta. In potem se jočete ko drugi razvijalci hočejo kopirati uspeh Sonya namesto R* in dobivamo ko po tekočem traku povprečne igre.

    Isto sedaj s Starfieldom. Novinarji gledate kaj bi igra lahko bila namesto kaj igra je in kaj vse ponuja. Iščete malenkosti samo da bi hate-ali. Potem pa imaš letos tukaj BG3, ki ima del igre skoraj neigralen pa je to kao 10/10, najboljša igra stoletja, ki celo premaga igre tipa RDR2.

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime