Razvijalec iger Shadow Tactics in Desperados 3 zapira svoja vrata

Razvijalec Mimimi Games je uradno zaživel leta 2008, svoj prvi pravi uspeh pa so leta 2016 našli v igri Shadow Tactics: Blades of the Shogun, odlični strategiji, ki se je žanrsko zanašala na igralne prvine, ki jih je leta pred tem predstavila serija iger Commandos, nakar je žanr skrivalniških, od zgoraj gledanih strategij izumrl in počival vse dokler ga ni spet oživel Mimimi Games.

Svoj uspeh so nato nadaljevali z igrami Desperados 3 in dodatkom Shadow Tactics: Blades of the Shogun – Aiko’s Choice, letos pa so splovili igro Shadow Gambit: The Cursed Crew, ki so jo založili sami in tudi ta je prejela visoke ocene iz strani kritikov ter igralcev samih.

Shadow Gambit je v bistvu izšel pičla dva tedna nazaj in kljub dobrim ocenam bo to žal zadnja igra tega studia. Ustanovitelja Dominik Abé in Johannes Roth sta namreč na uradnem blogu zapisala, da je razvoj iger postal uničujoč za njihova osebna življenja, trpele pa so tudi njihove družine. Razvoj iger, ki dosega njihov nivo kvalitete zahteva veliko žrtvovanja in ustanovitelja sta spoznala, da je izdaja igre Shadow Gambit idealen trenutek, da za vedno zapreta vrata poslovalnice, namesto da se lotita razvoja novega projekta, ki bo za izdelavo zopet zahteval več let življenja.

Shadow Gambit bo sicer še vedno nekaj časa prejemal posodobitve in priliv večje vsebine, ko pa bo tudi ta projekt popravljen in zabasan z vsebino, ki bo zadovoljila standarde Mimimi Games, bo razvijalec ugasnil luči in se za vedno poslovil od sveta videoiger.

Novica je dokaj velik šok, saj je Mimimi Games praktično konstantno izdajal dobro ocenjene igre, a to v današnjem svetu igričarske zabave očitno preprosto ni več dovolj, saj člani ekipe lahko preprosto pregorijo od napora. Nekaj podobnega se je sredi avgusta zgodilo z indie razvijalcem Acid Wizard Studio, ki je slaven na račun svoje grozljivke Darkwood in po letih tišine so končno izdali nov naslov Soccer Kids, a kmalu za tem ugotovili, da preprosto nimajo v sebi dovolj moči, da bi se zopet spravili skozi vse izzive razvoja nove igre.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime