The Elder Scrolls 6 je zdaj zapustil pred-produkcijo in stopil v zgodnjo stopnjo razvoja

Prednaročniki igre Starfield se trenutno zabavajo v tej Bethesdini najnovejši igri, ki bo za vse ostale običajne kupce izšla čez samo nekaj dni. Znanstveno-fantastična avantura bo vsekakor potešila žejo tistim največjim navdušencem nad igrami tega razvijalca, ostali pa še vedno potrpežljivo čakajo na bolj fantazijske avanture, ki jih zna pričarati serija The Elder Scrolls.

Bethesda je sicer že leta 2018 najavila, da je The Elder Scrolls 6 v izdelavi, vendar je že takrat opozorila, da ga še nekaj časa ne bo na spregled. Od takrat smo glede novega poglavja dobili bore malo posodobitev, vendar pa je vsaka informacija, pa čeprav tako majhna, igralcem vlila novega upanja in jih pri čakanju vsaj malce potolažila.

Nova informacija glede razvoja zdaj prihaja iz španske spletne strani Vandal, za katero se je nedavno razgovoril Bethesdin Pete Hines. Ta je sicer takoj opozoril, da je The Elder Scrolls 6 še daleč od izida in da tudi kakšnih novic o njem še ni za pričakovati, saj trenutno Starfield zavzema vso pozornost razvijalca, ki bo nato za to igro spočel še nekaj posodobitev, se ukvarjal s podporo za mode in zagotovo bo razvil tudi kakšen dodatek. Šele nato se bo zares začel ukvarjati s svojim naslednjim naslovom za katerega je bilo že potrjeno, da bo to 6. del sage The Elder Scrolls.

Kljub temu pa tudi The Elder Scrolls 6 počasi napreduje in Pete je v intervjuju potrdil, da je projekt zdaj uradno zapustil predprodukcijo in stopil v zgodnji razvoj. Pri razvoju iger to pomeni, da se je končalo oblikovanje dokumenta, ki ima zapisane vse korake razvoja in kako si bodo ti sledili v zaporedju. Zdaj se je šele začel tisti pravi razvoj, ki se tiče samega programiranja, oblikovanja zgodbe in vsega tega, kar potrebujemo za izgradnjo temeljev nove igre. Vse to bo potrebovalo svoj čas, a zdaj, ko se je praktično zaključil razvoj Starfielda, bo del ekipe lahko presedlal na razvoj naslednjega poglavja Elder Scrolls sage.

Če bo šlo pri razvoju vse prav in brez zapletov potem je najbolj zgodnji datum za The Elder Scrolls 6 nekje v letu 2028. To je junija potrdil tudi Phil Spencer, ki je takrat povedal, da je novi Elder Scrolls vsaj 5 let stran, a seveda je tule treba upoštevati, da je to najbolj optimistični datum in glede na vse prestavitve izidov večjih projektov se zna tudi tule zgoditi, da bi dejanski izid dočakali 2029 ali celo 2030, kar je na koncu že skoraj 20 let od izida Skyrima. Hkrati bi takšen datum izida pomenil, da The Elder Scrolls 6 ne bi izšel na trenutni konzoli Xbox Series X, ampak na njegovem nasledniku, saj naj bi tako Sony kot tudi Microsoft za 2028 spočela povsem novi konzoli.

Držimo fige, da vmes dobimo vsaj kakšno predelavo in da držijo govorice o prenovi Obliviona.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime