Final Fantasy 16 bo dobil dva plačljiva DLC-ja, napovedana tudi predelava za PC

Igra Final Fantasy 16 je zdaj stara dva meseca in med tem časom so kritiki in igralci podali svoja mnenja, ta pa so bila razdeljena. Nam je bila zadeva sicer všeč, a smo hkrati v recenziji opozorili, da je tole morda tisti Final Fantasy, ki se je najbolj odmaknil od svojih RPG-jevskih korenin in skočil v bolj akcijske vode. Nekaterim je bila ta sprememba všeč, drugim spet ne, kar je privedlo do bučnega kreganja preko interneta.

Vsem pa je bilo jasno eno: Square Enix bo zadevo definitivno enkrat pripeljal tudi na PC, to pa je včeraj uradno potrdil producent Naoki Yoshida, bolj znan pod vzdevkom Yoshi-P, ki je pred tem pridno skrbel za rast MMO-ja Final Fantasy 14, zdaj pa je dobil priložnost za razvoj polnega, enoigralskega poglavja.

Naoki je stopil pred kamero in najprej povedal, da pozornost spremljajo odzive igralcev in da zaradi tega spočeli povsem novo brezplačno posodobitev, ki bo v igro vnesla nekaj tistih najbolj gorečih želj igralcev. Posodobitev, ki je zdaj že na voljo, omogoči nadevanje alternativnih kostumov na tiste najbolj pomembne like, hkrati pa je bila omogočena opcija spreminjanja izgleda orožij, tako da če najdete nekaj bolj vizualno privlačnega, a s slabšimi statistikami, lahko novo orožje okrancljate z lepšim izgledom, brez da bi se zato morali odpovedati statistikam. Dodanih je bilo še nekaj sprememb, kot so denimo dodatne kontrolne sheme, te pa naj bi prav prišle povsem svežim igralcem.

Naoki je priložnost izkoristil še za napoved dveh plačljivih DLC-jev, ki sta zdaj stopila v aktivni razvoj. To je malce presenetljivo, saj je bilo ob izidu napovedano, da Final Fantasy 16 ne bo dobil nobene dodatne vsebine, a načrti so se v tem času očitno spremenili. O dodatkih ne vemo trenutno ničesar, prav tako manjkajo informacije glede predelave za PC. Tudi ta je bila preko te najave uradno napovedana, a prav ničesar ne vemo o kakšnem potencialnem datumu izida.

Skoraj zagotovo lahko pričakujemo PC predelavo in DLC-ja šele enkrat v 2024, Naoki pa je še dodal, da upa na kakšno dodatno razkritje do konca tega koledarskega leta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime