Starfield ima presneto impresivno fiziko krompirjev

Bethesda je med daljšo predstavitvijo igre Starfield v juniju šla čez nekaj tistih najbolj pomembnih igralnih mehanik, ki se tičejo raziskovanja planetov in plovbe z vesoljsko ladjo skozi vesoljsko črnino in čeprav so vse te stvari pomembne, so igralci velikokrat bolj impresionirani nad tistimi stvarmi, ki se slišijo neznatne, a na splošno vzbudijo največ zanimanja. Saj se spomnite, ko je razvijalec Larian za igro Baldur’s Gate 3 pokazal cel kup napovednikov, a daleč največ se je govorilo o kratkem kadru, ki je pokazal možnost romance z druidom, medtem ko je ta še vedno v medvedji obliki.

Nekaj takšnega se je pripetilo tudi Bethesdi, kjer je eden od razvijalcev navrgel, da je njegov cilj nabrati vse sendviče v galaksiji in jih nato shraniti na svoji ladjici. To je točno tisto, kar so privrženci Bethesdinih iger želeli slišati, saj so njihove igre vedno prinašale ogromno svobode, saj si lahko delal trapaste stvari, ki so ti bile drugje onemogočene in če želim v Skyrimu na severnem delu mape ujeti ribo v rečni strugi in jo nato odnesti vse do Whiteruna in jo vreči v glavo vladarju mesta, potem to lahko tudi naredim.

Time To Let Something Go
by u/Moozipan in Starfield

Igralec Moozipan je to isto svobodo zaobjel v Starfieldu, saj se je skozi svoje vesoljske avanture lotil tudi pridnega nabiranja krompirjev. Nabral jih je tisoče, vse te pa je nato shranil na svoji ladji, nakar je posnel kratek posnetek svojega nabranega pridelka.

Navdušujoče ni samo dejstvo, da je vse te krompirje lahko znesel v svoje plovilo, ampak tudi to, da ko enkrat odpre vrata krompirjevega raja, se vsi ti pridelki realistično skotalijo skozi vrata, saj ima vsak krompir svoje fizične zakone, ki jih spoštuje. Vrata se nato tudi zaprejo in spet se krompirji lepo umaknejo na prava mesta in češnja na vrhu bi bila samo še to, da bi se kakšen od njih ujel med vrata in se verno pomečkal.

Zanimivo je tudi to, da igra ob tem igračkanju ni utrpela kakšnega padca sličic na sekundo in igra se ni zrušila. Čeprav se zdi, da se je to kasneje zgodilo, saj je Moozipan vse skupaj razstrelil in ravno ko krompirje pomeče na vse strani, se posnetek konča in ni jasno, ali je bil video namerno odrezan ali pa je igra takrat zmrznila.

Starfield je danes končno postal na voljo tudi vsem tistim, ki so kupili navadne verzije igre zato se lahko končno tudi sami lotite raziskovanja galaksij ali pa skočite v vode vesoljskega kmetijstva.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime