Alan Wake 2 pokazal 11 minut novega igranja

Oktober se nezadržno približuje in z njim bomo po 13 letih vendarle dobili nadaljevanje grozljivke Alan Wake. Zadevo sem kak mesec nazaj preigral ponovno, saj se nikoli nisem lotil preizkusa tiste manjše predelave, ki je izšla v 2021 in je na PC-ju na voljo samo preko trgovine Epic Games. Pri ponovnem preigravanju sem ugotovil, da je igra še danes vredna mojega in vašega časa in čeprav so morda strelske mehanike malce zastarele, je grajenje pristne atmosfere še vedno majhnega mesteca Bright Falls prepričljivo in vas hitro potegne v dogajanje nesrečnega pisca, ki ga obsede starodavna tema, iz te pa nikakor ne more pobegniti.

Wakova zgodba se sicer ni zaključila s prvim delom. Pred preigravanjem drugega dela je prepričljivo skočiti še v samostojni dodatek American Nightmare, tip pa se je pojavil tudi znotraj igre Control, tako da je za popolno zgodovino treba preigrati še DLC AWE.

Vse to nas pripelje do igre Alan Wake 2, ki je včeraj pokazala 11 minut novega igranja. Drugi del bo Remedyjev prvi poskus ustvarjanja preživetvene grozljivke v slogu iger Resident Evil in nekaj teh igralnih elementov lahko vidimo v zgornjem videu. V glavni vlogi tokrat nastopa FBI agentka Saga Anderson, ki se spravi raziskati majhno mestece Watery in park Coffee World. Ne traja dolgo, da se zaplete v spopade s čudnimi, več kot očitno obsedenimi prebivalci, ki so na njeno pištolo nenavadno odporni.

Roko na srce je boj v tem igralnem posnetku bil videti nekam neroden, saj eden od napadalcev pokasira v svoje telo toliko metkov, da mu ti razparajo srajco, a ga to ne gane preveč in nas še vedno napada s sekiro. Stvari postanejo malce bolj zabavne, ko Saga dobi dostop do električnega samostrela, ta pa odpravi sovrage s samo enim strelom.

Vidimo lahko tudi eno uganko, ki zahteva, da poiščemo izvijač, s tem pa nato lahko odlomimo ključavnico in odpremo vrata. Ta zagata je stalni spremljevalec iger Resident Evil in navdih je tule jasen – še posebej ko vidimo inventar, ki je praktično čista kopija novejših Residentov Evil. V enem kadru vidimo tudi nekaj detektivskega dela, kjer Saga skupaj sestavlja neke sledi in zanimivo bo videti, kako bo to izkoriščeno tekom igranja.

Alan Wake 2 izide 27. oktobra za PC, PlayStation 5 in Xbox Series X. Igralci na PC-ju boste kopije zaman iskali na Steamu, saj je naslov založil Epic Games, zaradi česar se bo igra pojavila samo v njihovi trgovini, tam pa je že na voljo za prednaročilo po ceni 49,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime