Google začel s testiranjem iger, ki jih bomo lahko igrali kar v YouTubu

Ko je Google ugasnil Stadio smo mislili, da si je za vedno opral roke z igrami in se igričarske industrije ne bo dotaknil nikoli več. A temu ni tako. Po tem, ko je Netflix začel čedalje več vlagati v preigravanje iger preko njihove pretočne platforme, se je to zazdela kot dobra ideja tudi Googlu, ta pa je zdaj začel na YouTubu testirati funkcijo igranja manjših naslovov, ki jih boste našli pod zavihkom Playables.

Google pravi, da tole zaenkrat zelo omejen test, ki ga bodo ugledali samo nekaterih srečneži, na voljo pa je tako na brskalnikih računalnika, kot tudi na aplikacijah za telefone operacijskih sistemov iOS in Android. Izbranci bodo na svoji domači strani YouTuba odkrili nov zavihek Playables, ta pa vas bo nato preselil v interaktivno zabavo.

Kakšna ta bo in katere igre bodo vključene v ta eksperiment, Google ni želel povedati. Spletna stran Wall Street Journal je sicer že junija poročala o testiranju iger na YouTubu, v članku pa je specifično omenjena igra Stack Bounce. Gre za preprost naslov v katerem morate skakajočo žogico prepeljati do dna skozi raznobarvne opeke, stopnje pa postajajo čedalje težje. Stvar je kar nalezljiva, saj sem jo malce testiral med pisanjem tega članka na sledeči povezavi in instantno zagonil 10 minut delovnega časa.

Seveda ni nujno, da bo Playables kdaj prešel iz testne faze v splošno rabo in Google je verjetno zaradi propada Stadie še posebej previden pri novem skoku v igričarske vode. Po drugi strani pa je Playables videti bolj preprost in predvsem cenejši način za privabljanje novih strank na platformo oziroma ohranjanja teh pri interakciji z YouTubom. Če bodo igre dovolj zanimive in kvalitetne se da notri vriniti tudi nekaj oglasov in tako imaš pred sabo izdelek, ki ti za relativno malo truda prinese lepe kupče denarja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime