Najstnik umrl zaradi sodelovanja v spletnem čips izzivu

Če bi ti nekdo ta hip rekel, da te bo pokončal čips, bi se s tem najbrž strinjal, saj ta prigrizek vsebuje ogromno kalorij in prekomerno žretje lahko brž privede do mašenja žil in zastoja srca. Brž pa ne bi pomislil, da te bo v onostranstvo spravila ena samcata rezina čipsa in to že v najstniških letih.

Ravno to pa se je zgodilo mladeniču Harrisu Wolobahu, ki naj bi umrl zaradi spletnega čips izziva, star pa je bil vsega 14 let.

O njegovi smrti poroča spletna stran Boston 25 News, najstniku pa se je poslabšalo sredi pouka, zaradi česar je bila v šolo poklicana njegova mama. Harris ji je povedal, da je pojedel rezino čipsa, ki mu ga je dal sošolec, nakar sta odšla domov in začel se je počutiti bolje. A stvari so se doma drastično zasukale, saj ga je njegov brat odkril nezavestnega, nakar je bil prepeljan v bolnišnico, tam pa je bil razglašen za mrtvega.

Harrisonova mama zdaj trdi, da je njen sin umrl zaradi novega spletnega izziva, imenovanega One Chip Challenge in zdaj druge opozarja pred nevarnostjo takšnih izzivov, ki so v bistvu povsem legalni.

One Chip Challenge namreč ni rezultat nekega TikTok trenda, ampak je izziv, ki si ga je izmislilo podjetje Paqui Chips in vsebuje dokaj agresivno kampanjo. Vse se vrti okoli prodaje ene same rezine čipsa, ki pa na sebi združuje dve najbolj pekoči papriki na svetu: Carolina Reaper in Naga Viper Pepper. Ena sama rezina je dovolj pekoča, da bodo ob njej ogenj bruhali tudi največji veterani pekočih prigrizkov, stvar pa krasi unikatno pakiranje v obliki krste in se na ameriškem Amazonu prodaja po ceni 17,99 $.

@airwrecklee Hey boss, I can't make it to work tomorrow – sent from my iphone #onechipchallenge #fyp #foryou ♬ original sound – Eric Lee

Oglaševalska kampanja se naslanja tudi na čas, ki ga uporabnik po zaužitju preživi, brez da bi kaj popil ali pojedel za odpravo pekočih posledic. Če zdržiš eno minuto si Harmless črv, 1 ura pa ti prinese naslov Apex Predatorja. Vse to iz stvari seveda naredi idealno stvar za snemanje izziva preko TikToka, kjer se vsi potegujejo za najvišji naslov, a v primeru Harrisona se morda lahko zgodijo tudi tragične posledice.

Paqui Chips zaradi vsega tega verjetno ne bo kazensko preganjan, saj je na paketu čipsa opozorilo glede nevarnosti in da izdelek ni namenjen za najmlajše, a morda se zgodi, da bo sodelovanje v izzivu #onechipchallenge pobrisano iz družabnih omrežij. Paqui Chips takšen izziv priredi vsako leto in čips vsakič nadgradi, že lani pa so nekateri ravno zaradi tega morali obiskati bolnišnice.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime