Pred zagonom Phantom Liberty dodatka za Cyberpunk 2077 še enkrat preverite svoj sistem hlajenja

Po skoraj treh letih od izida igre Cyberpunk 2077 zna ta končno izpolniti ves svoj prej obljubljeni potencial. Približuje se namreč izid prvega in edinega dodatka Phantom Liberty, ki je v razvoju že celo večnost, razširitev pa bo s sabo prinesla tudi izid ogromne posodobitve 2.0, ki bo spremenila marsikaj in bo končno predstavila tudi pravi sistem policijskega nadlegovanja in zasledovanja za vse tisti, ki v mestu Night City najraje povzročajo težave civilnemu prebivalstvu.

Razvijalec CD Projekt RED je sicer že dolgo nazaj napovedal, da se ne mislijo več ukvarjati s konzolami pretekle generacije, zato bosta nova posodobitev in dodatek izšla izključno za PC in konzole PlayStation 5 ter Xbox Series X. In stvar bo zaradi tega zmožna prikazati veliko bolj napredno grafično podobo, ki že zdaj vsebuje napredno ray tracing osvetljevanje, dodatek Phantom Liberty pa bo zdaj dodobra spoliral še vso svobodo odprtega sveta, ki zna naše procesorje obremeniti do zadnjega takta.

Ravno zaradi tega se je na X-u oglasil Filip Pierściński, ki pri CDPR-ju dela v eni od vodilnih programerskih vlog in vse PC igralce opozoril, da pred igranjem prenovljenega Cyberpunka in njegovega dodatka preverijo delovanje svojega sistema hlajenja procesorjev. Nova vsebina bo namreč do konca izkoristila moč procesorjev, zaradi česar se na 8-jedrnikih pričakuje obremenjenost do 90 %. To pomeni, da bodo procesorji delovali na najvišjih frekvencah, kar zna ob slabem hlajenju hitro pripeljati do pregrevanja, to pa nato s sabo potegne kup težav: od zatikanja igre pa vse do rušenja na namizje, v tistih kritičnih primerih pa zna cel računalnik zmrzniti in pomagal mu bo šele ponovni zagon.

Filipove besede bi znal kdo vzeti za slabe, a so ravno nasprotno. Takšna obremenjenost procesorjev pomeni dobro optimizacijo igre, saj bo Cyberpunk 2077 znal izkoristiti vso moč jeder, namesto da bi se naslanjal samo dve od njih, medtem ko bi ostala mirovala in na mizi pustile neizkoriščen potencial. Seveda pa se je treba najprej prepričati, da je sistem hlajenja primeren vsem tem nalogam, zaradi česar Filip priporoča predčasno testiranje preko programa Cinebench.

Dodatek Phantom Liberty in posodobitev 2.0 bosta izšla očitno na isti dan, to pa se bo zgodilo že 26. septembra.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime