Total War Pharaoh dobil datum izida in nov napovednik

Borba za puščavski pesek se bo kmalu začela, saj se počasi približuje izid igre Total War Pharaoh, ki bo navdušila vse zaljubljence strategij in egipčanske zgodovine. V preteklosti smo sicer dobili kar nekaj naslovov, ki se tičejo starodavnega Egipta in njegovih faraonov, a začuda to obdobje pri igrah niti približno ni tako popularno kot pa zgodovina Grčije ali rimska preteklost. Iz glave se od večjih AAA naslovov spomnim samo igre Assassin’s Creed Origins, zdaj pa bo temu družbo delala še nova strategija izpod rok veteranskega studia Creative Assembly.

Razvijalec je včeraj izdal nov napovednik, ki nas v nekam dolgih osmih minutah v slogu drona zapelje skozi obširno mapo Pharaoha in nam pokaže nekaj njegovih ekosistemov, vojsk in različnih voditeljev, ki se bodo skozi kampanjo borili za premoč. Dogodke nam opisuje glas faraona Merneptaha, ki se zaveda, da se bo kmalu zakopal pod piramido, njegova smrt pa bo sprožila krvave vojne za krono novega voditelja starodavne zemlje.

Za naslov novega faraona se bodo borili Ramesses, Seti, Tausret in Amenmesse, vsak od njih pa bo poveljeval svojo vojsko in držal svoje posebne enote, igralec pa bo imel na začetku prosto izbiro, koga od njih popeljati do borbe za zlato medaljo. A morda vas ti ne bodo zanimali in bi se raje zaobljubili kakšnemu zunanjemu ljudstvu? V tem primeru boste lahko prevzeli nadzor nad Kanaaci in izbirali med njunima vodjama Bayem in Irsujem ali pa Hetiti, kjer se za nadzor tepeta kralja Hurunta in Suppiluliuma.

Za kogarkoli se boste že odločili, pričakujete lahko ure dolge strateške izkušnje v kateri se bomo vojskovali, sprejemali zavezništva in trgovske poti, sčasoma pa bomo lahko koga izdali ali pa darežljivo sprejeli nož v svoj lastni hrbet. Pharaoh bo veliko poudarka dajal tudi na vero, zato bomo lahko v posebnih templjih častili bogove Raja, Thotha, Ma’ata in Horusa, to pa nam bo nato pri bitkah dodalo razne bonuse.

Tudi Total War Pharaoh se bo vrinil v oktober, tako da ga bomo iz digitalnih trgovin Steam in Epic Games vlekli od 11. oktobra dalje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime