Amnesia: The Bunker bo za Noč čarovnic dobila posodobitev, ki bo igro naredila še bolj strašljivo

Letošnja bera igričarskih grozljivk je bila bolj uboga, saj je bil Alone in the Dark prestavljen v naslednje leto in tako je edina, res omembe vredna tosortna igra bila Amnesia: The Bunker – kvaliteten naslov, ki pa se ne bo ravno vpisal v zgodovino. Bo pa letos najverjetneje odnesel tudi krono najboljše grozljive izkušnje, razen če ga v tem pogledu ne prekaša Alan Wake 2, a zdi se, da ta ne bo ravno tako srhljiv kot pa najnovejša Amnesia, še posebej ne po njeni novi posodobitvi, ki je načrtovana za prihajajočo Noč čarovnic.

Razvijalec Frictional oziroma ustvarjalni vodja Frederik Olsson v zadnjih dnevih preko X-a draži z raznimi kratkimi video izsečki, ki se tičejo večje posodobitve Shell Shock. Gre v bistvu za novo težavnost, ki bo privila strašljivost do maksimuma, hkrati pa bo podrla nekatera pravila kampanje.

Shell Shock bo preiskovanje podzemnega bunkerja naredil bolj nepredvidljivo. Igra se denimo ne bo več ustavila takrat, ko boste skočili v pregledovanje inventarja, saj je bil to prej priročna bližnjica, da si je igralec malce odpočil živce ali pa je ob srečanju zasledujoče pošasti na ta način vzel malce oddiha in si v mislih začrtal nadaljnjo pot. Zdaj se bo akcija nadaljevala tudi takrat, ko boste mrzlično iskali nov zavojček obližev, zato se je pred zdravljenjem ali razporejanjem inventarja pametno umakniti nekam na varno.

Varen kotiček v igri je bila prej administratorska pisarna, vendar pa je zdaj tudi ta prežeta z nevarnostmi. V pisarno smo namreč prej lahko pobegnili in se skrili za železnimi vrati, a Shell Shock ta vrata spremeni v lesena, ta pa pošasti ne bodo zaustavile. Če morda še niste igrali The Bunkerja, a ste preigrali grozljivke Resident Evil 2 in 3, potem se zavedate, kako so te varne sobe pomembne za kratkotrajni oddih pred vsemi nevarnostmi, ki vas neusmiljeno čakajo izven varnega zavetja teh prostorov. Le da ste v Resident Evil igrah teh sob imeli več, medtem ko ima The Bunker varno samo pisarno, zdaj nam je bila vzeta še ta.

Posodobitev nam bo predstavila še nekaj zanimivih igralnih novitet, ki pa bodo opcijske. Za še težjo preizkušnjo lahko denimo obkljukate možnost, ki vam na začetku vzame pištolo in to zaklene v omarico, za katero bo treba najprej odkriti kombinacijo ključavnice. Ali pa se odločite naključno razporediti pošasti, pasti in tudi tiste glavne predmete, ki jih potrebujete za napredovanje. Zaboji lahko po novem vsebujejo naključne nagrade, a to s sabo prinese svoje nevarnosti, saj bo zaboje treba najprej polomiti, to pa bo slišala vedno čuječa pošast.

Skratka, Amnesia: The Bunker bo oktobra postala precej bolj nepredvidljiva izkušnja in to zna biti ultimativna verzija strašljivk razvijalca Frictional, ki se je po izidu svojega zadnjega naslova odločil skočiti še v kakšen drug žanr kot pa grozljivke, a tudi prihajajoči nov naslov bo nosil njihovo prepoznavno igralno formulo.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime