iOS 17 zdaj na voljo za prenos in s sabo prinaša kar nekaj zanimivosti

Bližamo se koncu septembra, kar pomeni, da je podjetje Apple pred nekaj dnevi že najavilo svojo tradicionalno novo serijo telefonov iPhone, zdaj pa je čas za posodobitev operacijskih sistemov.

Apple je tako čez noč širnemu svetu v prenos ponudil verzijo operacijskega sistema iOS 17, ki tokrat prinaša kopico izboljšav. Vseh tistih manjših dodatkov in popravkov je preveč, da bi jih naštevali samo v enem članku, tako da se osredotočimo na tiste najbolj pomembne zadeve.

Vaš iPhone bo po novem precej pametnejši pri samodejnem popravljanju pisanih sporočil, nov pa je tudi način StandBy Mode. Ta se aktivira takrat, ko telefon priključite na polnjenje in če ga nato nagnete postrani v portretni način se bo telefon preobrazil in izrisal koledar ter analogno uro. To še posebej prav pride ponoči, ko največkrat priklopimo telefon na polnjenje, iPhone pa izrisano pretvori v temno rdečo barvo, kar nas ne bo motilo med spanjem, hkrati pa zadeva spomni na tiste starodavne radie, ki so hkrati služili kot budilke.

Zanimiva je tudi možnost obveščanja o varnem potovanju. Izbranim kontaktom lahko namreč telefon zdaj samodejno pošlje obvestilo, da ste varno prispeli na cilj potovanja, saj iPhone zazna, kdaj se več ne premikate v avtu in ste stopili iz avta. To zna biti koristno za tiste bližnje, ki navadno pozabijo sporočiti, da so preživeli letalski let in da se jim na poti ni zgodilo nič hudega.

Novosti vas čakajo tudi pri sistemih komunikacije. Preko FaceTime video klica lahko zdaj tistemu, ki je bil ob klicu nedosegljiv, pustite zvočno ali pa video sporočilo, video konference pa bodo zdaj bolj zabavne, saj telefon zna prepoznati razne geste. Če na kameri naredite znak za srček, se bo ta nato izrisal kot emotikon, dva palca navzgor pa bosta za vami sprožila ognjemet. Če z obema rokama naredite znaka za metal se bo izrisal laser, znak za “Peace” pa bo v zrak spustil balone, medtem ko bosta dva palca navzdol izrisala oblake.

Po novem si boste lahko bolj podrobno oblikovali svojo vizitko, ki bo zdaj poleg vaših kontaktnih podatkov vsebovala tudi vašo izbrano sliko in vsakič, ko boste nekoga poklicali, se bo na njihovem telefonu nato izrisala vaša lastna slika. Deljenje vizitke z drugimi bo prav tako lažje – če le ima druga oseba ravno tako iPhone, oba telefona samo približate drug k drugemu in že se bo pojavila opcija za deljenje kontakta.

Posodobitev je zdaj že na voljo za prenos: skočite pod Settings, nato pod General in za tem izberite možnost Software Update. Nadgradnja se vam nato ponudi na dnu zaslona, tehta pa nekje 3 GB.

Apple je v prenos ponudil tudi posodobitvi watchOS 10 za ure Apple Watch in pri tej je najbolj pomembna funkcija Double Tap, ki vam omogoči nadzorovanje ure preprosto tako, da kazalec in palec dvakrat udarite skupaj. To je koristno v tistih primerih, ko imate drugo roko zasedeno in na ta način lahko hitro odgovorite na klic ali pa utišate alarm. Posodobitev so dobile tudi tablice iPad, saj se je tam rodila nova verzija operacijskega sistema iPadOS 17.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime