Like a Dragon: Infinite Wealth dobil dva nova večja napovednika in datum izida

Moram reči, da presneto zavidam vsem oboževalcem franšize Yakuza, ki se je nekaj let nazaj preimenovala v Like a Dragon. Kljub nekajkratnim poskusom se namreč preprosto ne morem pripraviti do tega, da bi v to serijo resneje posegel, saj me igrine mehanike preprosto ne povlečejo k temu, da bi v zadevo vložil stotine ur časa, nakar bi se skupaj z vsemi veselil vsakega novega naslova izpod rok razvijalca Ryu Ga Gotako.

In za preigravanje novih delov bi te ure moral vložiti, saj se vsi deli dogajajo na isti lokaciji in nadaljujejo zgodbo, ki ima za sabo skoraj 20 let zgodovine. Šele v zadnjih letih je založnik SEGA s spremembo imena začel govoriti novo zgodbo, ki vsebuje tudi novega glavnega junaka, a dejstvo ostaja, da bi kot novinec spregledal cel kup referenc na pretekle dele.

Tako bo veljalo tudi za prihajajoče poglavje Like a Dragon: Infinite Wealth, ki je danes zjutraj bil deležen daljše predstavitve in za te namene je Ryu Ga Gotako pripravil dva daljša napovednika.

Prvi se tiče zgodbe, ki bo v glavno vlogo zopet postavil protagonista Ichibana, ta pa se je lotil iskanja svoje izginule matere, sled pa ga je odpeljala na Havaje. Tako se bomo prvič v seriji lotili preigravanja na novi lokaciji, saj smo čez vsa poglavja do sedaj čepeli na ulicah Kamurochoja. Havaji se morda zdijo nekam bizarna izbira novega mesta dogajanja, a dejansko je japonska mafija v resnični zgodovini tam imela kar nekaj vpliva in je najbolj cvetela med 1960 in 1980.

Ichiban se na tokratno avanturo ne bo podal sam, saj se mu bo pridružil Kazuma Kiryu – junak vseh prejšnjih Yakuza poglavij, ki pa je zdaj naletel na težke čase. Napovednik vsebuje kvarnike, zato preskočite nadaljevanje tega odstavka, če se želite v igranje podati povsem sveži: veliko razkritje je, da je Kiryu zbolel za rakom in so mu šteti dnevi. Preden se za vedno poslovi od nas želi popraviti vse krivice, ki jih je storil med svojim službovanjem za japonsko mafijo, kar bo naredil z vnovičnim vihtenjem pesti.

Ryu Ga Gotako je za te namene pripravil tudi daljši igrani napovednik in ta je, tako kot smo pričakovali, povsem odštekan. Kljub resni premisi zgodbe bo naše pohajkovanje po Havajih s sabo prineslo cel kup smešnih aktivnosti in mini nalog ter igric: od petja, lovljenja ogromnih jastogov, pretepanja ter plesanja do nore dostave hamburgerjev, kjer bomo s kolesi frčali skozi zrak kot nek Sonic. Ker smo na Havajih si bo treba vzeti tudi nekaj počitka, zato se bomo lahko sončili, na plaži jahali bike, veliko časa pa nam bodo vzele tudi zmenkarije in iskanje popolnega dekleta. Vmes bomo vsaj enkrat po gobcu udarili morskega psa, prvič v tej seriji pa bomo lahko tudi zaplavali.

Like a Dragon: Infinite Wealth je dobil tudi datum izida, ki se bo zgodil 26. januarja 2024, takrat pa bo igra izšla za vse sisteme – z izjemo Nintendo Switcha.

Še pred tem pa se bomo poigrali z ločeno igro Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased his Name. Spremljali bomo zgodbo Kiryjuja, tako da bomo videli, kje točno se je potikal, medtem ko smo preigravali igre Yakuza 6 in Yakuza: Like a Dragon, na koncu pa bomo videli, kaj točno ga je pripeljalo do Havajev. Ko bomo preigrali zgodbo bomo dobili dostop do posebne verzije igre Infinite Wealth, ki bo časovno omejena in bo vsebovala scene, ki jih ne bomo videli v končni različici igre. The Man Who Erased his Name izide 9. novembra in bo prav tako na voljo preko PC-ja in konzol PlayStation 4 in 5 ter Xbox Series X in Xbox One.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime