Modderji v Starfield vnesli zemljevide, ki vsaj malce olajšajo orientacijo

Ena večjih kritik igre Starfield se tiče sistema navigacije, saj razvijalec Bethesda v igro ni vgradil nekega pravega zemljevida, ampak smo dobili samo karto, ki ima na sebi označene tiste najbolj pomembne lokacije, kakšne potke in gorovja med njimi pa niso označene. To je sicer na nek način logično, saj bomo med raziskovanjem naleteli na stotine neobljudenih planetov, ki pač nimajo potk ali cest, da bi te vrisali na zemljevid.

Navigacija je zaradi tega otežena in Bethesda se za razrešitev te težave ni spomnila nobene pametne rešitve. Ena od teh bi bil lahko sistem iz njihovega prejšnjega naslova The Elder Scrolls: Morrowind, ki ni imel prav nobenih pokazateljev do cilja in tako se je igralec moral zanašati na navodila, ki so mu jih podali NPC-ji, nakar se je moral orientirati še po okolici. Še se spomnim, kako sem bil leta nazaj nato ponosen, ko sem po debeli uri iskanja neke jame končno ugledal svoj cilj in takrat sem se resnično počutil kot nekakšen fantazijski Marco Polo.

Modderji so zdaj omogočili vsaj delno rešitev navigacije. Najbolj zmedeno pri orientaciji je bilo glavno mesto New Atlantis, ki je razdeljeno na več sekcij, te pa so si med sabo preveč podobne, tako da če bi želel igralec med njimi prehajati z železnico, brez da bi se zanašal na sistem teleportacije, potem je imel pred sabo kar nekaj tekanja na slepo. Mod New Atlantis – Billboard Map na ulice doda table, ki imajo na sebi detajlno izrisan zemljevid, na njem pa so zraven označene tiste najbolj pomembne točke tega mesta. Modder je zemljevid povzel iz spletne strani Game-Maps, ki si ga lahko ogledamo tudi preko spleta, zdaj pa je stvar zaživela tudi v igri in spominja na tiste zemljevide, ki jih najdemo v večjih nakupovalnih centrih.

Te table lahko najdemo na večih lokacijah New Atlantisa, a bi potrebovale nekaj dodelave, saj na njih očitno ni označeno, kje trenutno se na njih nahaja igralec. Morda bo stvar čez čas še dodelana, a zaenkrat je to dobra in preprosta rešitev, ki veliko pridoda tudi k občutku ustvarjanju živega sveta.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

1 KOMENTAR

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime