Assassin’s Creed Nexus bo še letos skočil v VR svet

Medtem ko potrpežljivo čakamo na Assassin’s Creed Mirage, ki naj bi nas oktobra vrnil k igralnim prvinam originalnih Assassin’s Creed iger, je Ubisoft vmes napovedal še en naslov, ki nas bo prelevil v morilca z belo kapuco. Assassin’s Creed Nexus nas bo prav tako vrnil v preteklost, saj bomo nastopali v vlogi treh preteklih protagonistov, njihove avanture pa bomo tokrat podoživeli preko VR očal Meta Quest 2.

Zgodba pravi, da bodo Templarji zopet delali težave in tokrat njihovi načrti želijo ukrasti neko starodavno tehnologijo, zato je na nas, da zopet prevzamemo nadzor nad Eziom iz drugega dela franšize, Connorjem iz tretjega poglavja in Kassandro, ki je bila ena od dveh protagonistov igre Odyssey.

Vsak od teh likov se bo ponašal s svojimi lastnimi igralnimi prvinami, Ubisoft pa je v glasovno podajanje privabil originalne igralce, tako da če ste dolgo pogrešali prelestni glas Ezia, potem ga boste zdaj po vseh teh letih lahko zopet podoživeli.

Ubisoft pravi, da je to njihova AAA izkušnja za VR svet in zadeva ni videti napačno. Vključeno je bojevanje, kjer bo treba odbijati udarce nasprotnikov in jih nato napadati preko vihtenja kontrolerjev, tu pa je tudi redni spremljevalec VR iger: lokostrelstvo. Nexus bo ponujal tudi nekaj drugih stvari, ki smo jih vajeni iz te dolgoletne franšize, kot je denimo akrobatsko prečkanje ulice preko plezanja po ozkih vrveh, tu pa je tudi ikonični skok v seno, kar bo zagotovo komu hitro obrnilo želodec.

Edini minus je dejstvo, da bo tole ekskluziva za VR sistem Meta Quest 2 (in verjetno tudi 3), kar bo razžalostilo PC igralce, ki so na takšen način pogrešili tudi predelavo igre Resident Evil 4. Čudno je, da Ubisoft Nexusa ni napovedal za vsaj še Sonyjev sistem PS VR2, a morda je vse skupaj samo časovno omejena ekskluziva.

Assassin’s Creed Nexus nas bo zabaval od 16. novembra dalje, cena pa zaenkrat še ni znana.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime