Predelave iger Metal Gear Solid bodo zaklenjene na ločljivost 1080p – tudi na PC-ju

Založnik Konami se počasi pripravlja oživeti legendarno serijo skrivalščin Metal Gear Solid. Ta je sicer proti koncu doživela težke čase: zadnji 5. del iz leta 2015 je izšel nedokončan, nakar se je založnik skregal z očetom serije Hideo Kojimo, ki je nato ustanovil svoj studio in z njim spočel svoj prvi naslov Death Stranding. Konami je bil takrat prepričan, da za snovanje novih delov ne potrebuje nikogar drugega, zato je leta 2018 izdal Metal Gear Survive, ki pa je bila neka preživetvena zadeva in je bila naravnost zanič, zato je šla franšiza na nekajletni počitek.

Zdaj se stvari znova prebujajo, saj namerava razvijalec predelati vse starejše Metal Geare in jih ponuditi na trenutnih generacijah konzol in PC-ju. Predelave bodo skupaj spravili v pakete in prvi od njih, uradno imenovan Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1 bo vseboval naslove Metal Gear Sold, Metal Gear Solid 2 Sons of Liberty in Metal Gear Solid 3 Snake Eater.

Vendar pa od teh iger ne pričakujte kakšnih obsežnih predelav, kot je to denimo naredil Capcom pri obdelavi starejših Resident Evilov. Zdi se, da bo Konami v stvar vložil tisto minimalno količino napora, tako da bodo igre grafično in igralno praktično enake originalom, le da jih bomo zdaj lahko kupovali in igrali legalno.

metal gear solid

Konami je zdaj na svoji uradni strani razkril, kakšne ločljivosti in sličice na sekundo nam bo prinesla trojica predelav in stvari so smešno omejene. Govorimo o igrah, ki so izšle med letoma 1998 in 2004, kar pomeni, da bi jih dandanes brez težav poganjali nekaj generacij stari telefoni.

Vendar pa očitno Konami dvomi v sposobnosti konzol in PC-jev, zato bodo povsod maksimalne ločljivosti omejene na 1920 x 1080 – sem notri je uvrščen tudi PC. Najbolj katastrofalen je originalni Metal Gear Solid, ki ne bo tekel samo pri tej zaklenjeni ločljivosti, ampak bo lahko maksimalno izdavil 30 sličic na sekundo – tako je, tudi grafična kartica RTX 4090 očitno nima dovolj mišic, da bi zadevo poganjala pri čem višjem. Drugi in tretji del se obneseta malce bolje, saj bosta zmogla 60 sličic na sekundo – izjema bo konzola Nintendo Switch, ki bo še vedno omejena na številko 30.

Komedije tule še ni konec, saj je založnik v drobni tisk pristavil, da so to maksimalne sličice na sekundo, ki pa znajo pri napetih scenah, ko je na ekranu veliko efektov, sličice na sekundo pasti pod zapisano mejo. Tako se pripravite, da boste na konzoli PlayStation 5 pri preigravanju prvega dela iz leta 1998 utrpeli manj kot 30 sličic na sekundo.

Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1 izide 24. oktobra in na Steamu bo treba za njo odšteti 59,99 €, enaka cena pa bo obveljala tudi za konzole.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime