Franšiza FIFA umaknjena iz prodaje na vseh platformah

EA se pripravlja za izstrelitev nove verzije nogometne simulacije FIFA, ki pa se bo letos znebila svojega imena in se spremenila v malce manj privlačen naslov EA Sports FC 24. Razlog je draga licenca za ime FIFA in ker ima EA veze znotraj nogometne industrije in se lahko sam dogovori za licenco vseh pomembnejših lig in igralcev se je zato odločil, da je ime sekundarnega pomena in veliko več šteje sama igra.

Če se morda z njihovo filozofijo ne strinjate ali pa vam niso všeč spremembe, ki jih bo s sabo prinesel FC 24, potem imate kot svež igralec, ki si želi nekaj naprednega virtualnega brcanja, na voljo samo eno izbiro: konkurenta iz strani založnika Konami, ki je prav tako bil včasih znan kot Pro Evolutiion Soccer oziroma PES, dandanes pa se imenuje eFootball 2024.

Namreč prejšnje igre iz franšize FIFA niso več na voljo za nakup. EA je včeraj iz prodaje umaknil prav vse prej izdane nogometne simulacije, ki so se preko digitalnih servisov prodajale od leta 2013 naprej, takrat pa je izšla FIFA 14. Izginila je celo lanskoletna verzija FIFA 23, tako da nobene od teh iger ne boste našli ne na Steamu, ne znotraj Microsoftove, Nintendove ali Sonyjeve trgovine. Na voljo sta samo še igri FIFA 22 in FIFA 23, a samo znotraj EA-jeve lastne trgovine, našli pa ju boste tudi znotraj naročnine Game Pass, vendar pa ju kupiti ni več možno.

EA sicer ni javno naznanil, zakaj je vse te igre umaknil iz prodaje, zato lahko o njihovih razlogih samo ugibamo. Morda se je iztekla pogodba za ime FIFA, zaradi česar odločitev ni bila prostovoljna ali pa se želijo znebiti tega imena in vse igralce navaditi na ime FC 24. To bi bila premetena poteza, saj nam zdaj rezultati za besedo “FIFA” znotraj Steama ponudijo samo EA Sports FC 24, enako pa se zgodi tudi v drugih trgovinah.

EA Sports FC 24 izide 29. septembra, prednaročniki verzije Ultimate Edition pa se v igranju lahko zabavajo že od 22. septembra dalje.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime