The Talos Principle 2 dobil svež napovednik in datum izida

Pripravite se na novo dozo reševanja ugank in filozofiranja, saj je hrvaški razvijalec Croteam za igro The Talos Principle 2 izdal svež napovednik, ta pa nam je prvič pokazal tudi nekaj igranja.

Izvirnik iz leta 2014 je bil za Hrvate velik odstop od ustaljene formule delanja iger, saj je bil ta razvijalec do takrat znan samo po delanju novih poglavij Serious Sama, kjer je bilo vse usmerjeno v akcijo in delanje karnaže na bojnem polju. The Talos Principle pa si je za vzgled vzel igro Portal, tako da je bila to prvoosebna ugankarska igra, ki nas je sprehajala med stopnjami, te pa so vsebovale razne pripomočke in prepreke, ki so zahtevale kar nekaj praskanja po glavi. Trik igre je bil velikokrat spraviti žarek laserja iz enega konca sobe do drugega, ob tem pa smo morali paziti na razne pasti, včasih pa je bilo treba premeteno uporabiti razne ventilatorje, ki so dvigali platforme, nakar smo kasneje svoj arzenal pripomočkov samo še razširili, uganke pa so postajale čedalje težje.

Vse to očitno namerava dostaviti tudi The Talos Principle 2, ki pokaže nekaj rokovanja z raznobarvnimi laserji, moč pa bo tudi prehajati med portali in se klonirati ter se tako poigrati sam s sabo. Čaka nas več kot 12 različnih “okolic”, te pa bodo v sebi skrivale cel kup skrivnosti in davno zakopane zgodovine.

Seveda se ne bo poslovilo niti filozofiranje, saj je prva igra veliko razmišljala o smislu obstoja in razdelitvi človeka ter umetne inteligence. Slednja je danes postala pomemben dejavnik naših življenje in zanimivo bo videti, če bo znal Croteam ta trend plodno izkoristiti v igri, ki bo tudi prva igra tega razvijalca znotraj pogona Unreal Engine.

The Talos Principle izide 2. novembra, na Steamu pa trenutno velja posebna cena, ki znaša 26,09 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime