Umrl je rapper Nashawn Breedlove, ki se je v filmu 8 Mile spopadel z Eminemom

Vsak, ki je svoje odraščanje doživel v začetkih drugega tisočletja, vam bo znal povedati nekaj toplih besed o filmu 8 Mile. Film je bil delna avtobiografija rapperja Eminema, ki je v filmu igral tudi glavno vlogo rapperja B-Rabbita, ta pa se je poskušal prebiti na vrh svet glasbe, vendar pa ga je pri temu ovirala revščina in barva njegove kože.

8 Mile je vseboval presenetljivo dobro zgodbo, to pa je bil tudi prvi filmski nastop Eminema, ki se je pri svoji nalogi dejansko dobro odrezal in kar malce čudno je, da od takrat ni nastopil še v kakšnem dodatnem filmu. Film se je najbolj proslavil zaradi svoje odlične glasbene podlage, ki jo je spisal Eminem in za ta trud je kasneje dobil celo Oskarja, gledalci pa so prvič dobili vpogled v tehniko bitk preko freestyle rapa.

Tekom filma se je moral namreč B-Rabbit spopasti z večimi nasprotniki na odru, vse dokler ni na koncu prispel do zadnjega šefa Papa Doca, poveljnika tolpe Free World. Zadnja bitka je še danes vredna ogleda, a morda še bolj navduši prejšnji B-Rabbitov nasprotnik Lotto, ki ga je imenitno odigral Nashawn Breedlove, ta pa se je včeraj od nas poslovil, star samo 46 let.

Do novice se je najprej dokopal TMZ, nakar je smrt preko Facebooka potrdila še njegova mama. Umrl je v spanju, razlog smrti pa trenutno ni znan.

Nashawn Breedlove je bil resnični rapper, ki je nosil ime OX, vendar pa njegova kariera nikoli ni dobila pravega vzgona, čeprav se je leta 2001 na albumu The Wash, ki sta ga sproduicirala Dr. Dre in Snoop Dogg. A dosežek njegove kariere je bil zagotovo film 8 Mile in mnogi pravijo, da je tehnično zmagal v dvoboju z Eminemom, saj je ta najbolj uničujoče vrstice dostavil takrat, ko mu je že zmanjkalo časa.

Zanimivo je tudi to, da je to že peta smrt iz tega filma. Leta 2006 je bil ubit raper Proof, ki je v filmu nastopal kot Lil’ Tic, v resničnem življenju pa je bil osebni prijatelje Eminema in je bil tudi član njegove raperske skupine D12. Nakar se je leta 2008 od nas poslovil De’Angelo Wilson, ki je v filmu igral B-Rabbitovega prijatelja DJ Iza, svoje življenjsko potovanje pa je zaključil s samomorom. Leto kasneje se je od nas poslovila prisrčna Brittany Murphy in sicer zaradi čudne mešanice pljučnice in drog. Leta 2016 je potem zaradi bolezni umrl še režiser Curtis Hanson, Nashawn Breedlove pa je tako zdaj že peta smrt iz tega filma. Še Eminem je skoraj leta 2007 izgubil življenje, saj je pretiraval s tabletami, v intervjuju pa je nato povedal, da je s to razvado začel ravno med snemanjem filma 8 Mile.

8 Mile pa morda ne bo ostal samo kot nostalgični spomin. Raper 50 Cent je namreč v intervjuju za BigBoyTV izjavil, da z Eminemom delata na televizijski seriji, ki naj bi bila nekakšna moderna predelava tega filma. Za zdaj o zadevi ni znanega še nič konkretnega, tako da bo zanimivo videti, če bo stvar dejansko prišla do snemanja epizod ali pa bo ostala samo kot ideja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime