Counter-Strike 2 zdaj na voljo na Steamu

Po več mesecih testiranja je razvijalec Valve postal zadovoljen s popravki in uravnoteženji igre Counter-Strike 2, zato je zdaj ta na voljo vsem igralcem. CS2 si lahko ta hip prenesete iz sledeče povezave, za igranje pa je povsem brezplačen in je v bistvu nadgradnja prejšnje inačice igre Counter-Strike: Global Offensive.

Valve se je sicer nadgradnje lotil pametno, saj je obstoječim igralcem omogočil prenos vseh skinov, ki so si jih med igranjem originala prislužili za svoja orožja. Vseeno pa ima ta predelava malce grenki priokus, saj originalni CS: GO zdaj ne obstaja več, zato so bili vsi igralci primorani v nadgradnjo – pa če jim je to všeč ali pa ne.

Takšen preskok med verzijama je sicer logičen. Valve namreč ne želi zapravljati časa in energije za posodabljanje dveh različnih verzij igre, s tem pa bi tudi razklali bazo igralcev. Sledili so zgledu, ki ga je nedavno postavil Blizzard pri izdaji igre Overwatch 2, ki je ravno tako nadomestila original, čeprav je bila tam tranzicija malce manj toplo sprejeta.

CS2 s sabo prinaša kar nekaj sprememb. Najbolj izpostavljena je seveda grafična prenova, saj je zadeva zdaj videti lepše, teksture so bolj podrobne in osvetljevanje bolj realistično. Oblaki dimnih bomb znajo zdaj bolj realistično zapolniti prostore, zvočna podoba pa je prav tako pridobila nadgradnjo in zdaj lahko lažje slišimo korake nekoga, ki se nam poskuša prismukati za hrbet.

Potem je tu še boljša spletna koda strežnikov in povsem nov sistem rangiranih spopadov, ki je tule imenovan CS Rating. Znotraj najdemo še kup manjših in večjih sprememb, ki so se zgodile tudi na mapah, teh pa je na začetku deset:

  1. Mirage
  2. Overpass
  3. Vertigo
  4. Ancient
  5. Inferno
  6. Nuke
  7. Anubis
  8. Dust 2
  9. Office
  10. Italy

CS:GO je bila dolgo najbolj igrana igra na Steamu in te stvari se z včerajšnjo nadgradnjo niso spremenile, saj je igro istočasno preigravalo več kot milijon igralcev in celo zdaj, med časom tipkanja tega članka, ko ura kaže 7 zjutraj, se vi igri istočasno zabava več kot milijon igralcev.

Zagon drugega dela je šel očitno gladko, kar je dobro, saj kmalu načrtujemo svoj prvi turnir iz te igre, ki bo narejen v sklopu POP-UP turnirjev, tega pa delamo v partnerstvu s trgovino Mimovrste.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime