Meta Quest 3 izide 10. oktobra po ceni 550 €

Včeraj zvečer smo bili priča novi izdaji vsakoletne konference Meta Connect in stvar je odprl sam predsednik podjetja Mark Zuckerberg, ki je še vedno prepričan, da je edini pravi človek, ki zna nastopati pred novinarji in je nekakšna različica Steva Jobsa. Vendar pa je Mark zopet precenil svoje sposobnosti, saj je tip preprosto preveč neroden, da bi uspešno vodil takšne konference, saj se je pri predstavitvi večkrat zataknil in na koncu celo napovedal napačni datum izida novih očal Meta Quest 3.

Ta so bila zvezda predstave, a vidi se, da so bolj evolucija Questa 2 kot pa nek resnično revolucionaren izdelek. Zaradi nove tehnologije “palačinkastih” leč so očala malce ožja, znotraj njih pa bomo našli dve LCD leči, ločljivosti 2064×2208, kar je malce več od Questa 2, ki ponuja 1832×1920. Frekvenca osveževanja bo še vedno znašala 120 Hz, zunanje kamere pa bodo zdaj znale prepustiti poln nabor barv, tako da resničnega sveta znotraj očal ne bomo več gledali v sivih odtenkih.

Kar se tiče tehničnega drobovja je Meta Quest 3 dobil nekaj manjših nadgradenj. Pomnilnika bo zdaj za 8 GB, čipovje pa bo najnovejši Qualcomm Snapdragon XR2 Gen 2, medtem ko se bomo pri prostoru odločali med različicama 128 in 512 GB. Meta se je odločila upokojiti verzijo z 256 GB pomnilnika, kakšnih razlogov za to odločitev pa niso navedli.

Prenovo sta doživela kontrolerja, ki sta zdaj podobna tistim iz očal Meta Quest Pro, tako da na njima ne bomo več našli obročev. Meta se je k sreči odločila prenoviti tudi sestavne dele na samih očalih, tako da bomo zdaj dobili plastični trak, ki bo bolj vzdržljiv od tistega iz Questa 2, ki se je vse prerad natrgal in umazal, maska pa je postala silikonska, ki je prav tako bolj pripravna za čiščenje in lažje odvaja znoj pri bolj naprednih seansah kot je denimo trening s fitnesom ali pa igranje plesnega Beat Saberja.

In to je v bistvu to, saj Meta ni najavila kakšnih stvari, ki jih ne bi bil zmožen delati Quest 2. Mark je sicer ponosno izpostavil, da Microsoftova storitev Game Pass prihaja prvič na VR očala, a ponudbo iz knjižnice bo moč igrati samo preko pretočnega servisa, ki ga najdemo v sklopu naročnine Game Pass Ultimate, a v Sloveniji ta različica ni na voljo. Prav tako Slovenija še vedno ni med podprtimi državami, ki bi lahko ta hip skočile na uradno spletno stran in storile prednaročilo.

Zato so na balkanskem trgu cene nekoliko drugačne. Spletna stran Cyberpiggy trži 128 GB model po ceni 649 €, medtem ko je treba za 512 GB odšteti 749 €.

Meta Quest 3 izide 10. oktobra. Kupci 128 GB verzije boste zraven prejeli še kodo za igro Asgard’s Wrath 2, ki izide enkrat pozimi, lastniki 512 GB različice pa boste zraven prejeli še 6 mesecev naročnine Meta Quest+.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime