Šef PlayStationa Jim Ryan najavil upokojitev

Jim Ryan se po štirih letih vodenja znamke PlayStation pripravlja na upokojitev. Novico je najprej razglasil Bloombergov novinar Jason Schreier, nakar je Sony na svojem blogu uradno naznanil njegov odhod iz vodenja PlayStationa, ki se bo zgodil v marcu 2024.

Jim je v svojem pismu za javnost zapisal, da je razlog za njegov odhod čedalje težje balanciranje domačega življenja v Združenem kraljestvu in službenih obveznosti, ki jih izvaja v ZDA. Ponosen je na vse dosežke, ki jih je v 30-letni karieri naredil pri Sonyju, na čelo znamke PlayStation pa je stopil šele leta 2019 in je takrat v tej vlogi nadomestil Johna Kodero. V objavi za javnost se je še zahvalil vsem oboževalcem PlayStationa in Sonyju je zaželel srečo tudi v prihodnosti.

Novica o Jimovi upokojitvi je sprožila mešane odzive. Kot vodja PlayStationa se je v javnosti pojavljal veliko manj kot denimo Phil Spencer, ki je na čelu Microsoftove Xbox divizije in ga mnogi tako označujejo kot obraz Xboxa. Jim pa se je izpostavljal bolj redko, a se je hkrati močno zameril Xboxovi publiki, saj je bil eden od najbolj gorečih nasprotnikov Microsoftovega prevzema založnika Activision Blizzarda ter njegovemu nadzoru franšize Call of Duty.

Jim bo svoje delo še naprej nemoteno opravljal do marca 2024, nakar ga bo v tej vlogi nadomestil šef Sonyja Hiroki Totoki, a ta bo to funkcijo opravljal samo začasno, medtem pa se bo iskalo novo vodjo divizije PlayStation.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime