SEGA preklicala razvoj igre Hyenas

Hyenas je naslov, ki je že ob svoji najavi naletel na plaz negativnih kritik. Pred uradno najavo se je namreč šušljalo, da je založnik SEGA razvijalcu Creative Assembly zaupal delo na novem prvoosebnem naslovu. Oboževalci so hitro začeli vriskati od veselja, saj je Creative Assembly, drugače popularen na račun svoje franšize strategij Total War, leta 2014 razvil odlično grozljivko Alien: Isolation in igralci za njo že skoraj deset let upajo, da bo SEGA vendarle odobrila delo na nadaljevanju.

A namesto tega smo dobili napovednik za igro Hyenas, ki je bila nekaj povsem drugega od pričakovanega. Šlo se je za še eno večigralsko streljačino, ki spada v žanr “extraction shooters”, po slogu igranja pa je zadeva spominjala na Payday, le da je bila tule naša naloga nabrati zaklade premožnežev, ki so se skrivali v vesoljskih ladjah, igralci pa so se streljali v breztežnostnem prostoru in lovili trapaste zaklade kot je očitno izjemno dragocena lutka Sonica.

Vse skupaj je preveval odbijajoči stil najstniške vsebine, ki jo več kot očitno zasnoval nekdo v zrelih letih in se mu ne sanja, kaj dandanašnja mladina tretira za modne trende in dobili smo streljanko, ki ni imela neke prave ciljne publike in več kot očitno je bilo, da SEGA samo poskuša na trg pripeljati nekaj, kar bi jih nato prinašalo denarce preko mikrotransakcij.

No, očitno se je založniku posvetilo, da igra nima neke svetle prihodnosti, zato je včeraj najavil, da je bila igra Hyenas preklicana. Krivec za to naj bi bila slaba profitabilnost evropske regije, karkoli že to pomeni, poleg preklica tega naslova pa je bil prekinjen razvoj tudi nekaterih drugih projektov, ki še niso bili najavljeni.

Kaj to pomeni za veteranskega razvijalca Creative Assembly, ki ima svoj sedež v Združenem Kraljestvu. Odpuščanja, kaj pa drugega. Studio je slabe novice najavil na omrežju X in zraven zapisal, da je to za njih izjemno težak proces, saj so vedno zaposlene postavljali na prvo mesto in da bodo vsem odpuščenim poskušali poiskati druga delovna mesta znotraj podjetja, zaradi česar upajo minimalizirati število odpuščenih.

Hyenas morda resda ni imel svetle prihodnosti, a je preklic igre kljub temu nekoliko bizaren. Stvar je bila namreč že praktično dokončana, saj so jo novinarji preigravali še prejšnji mesec na sejmu Gamescom, tako da se je moralo pred izidom očitno nekaj hudo zalomiti, da zdaj stvar nikoli ne bo ugledala trga.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime