Resident Evil 4 za iPhone bo stal kar 70 €

Pri izdelkih podjetja Apple smo že navajeni, da je treba za njihove produkte plačati tudi premijsko ceno. Ta se bo zdaj očitno preselila tudi v njihovo ponudbo digitalne zabave, saj sta Apple in Capcom nedavno napovedala presenetljivo novico, da bosta igri Resident Evil Village in Resident Evil 4 prispeli tudi na telefone in to s takšno grafično podobo, ki bo podpirala celo ray tracing.

Oba sta takrat pametno zamolčala, kakšna bo cena takšne mobilne izkušnje in ker je to mobilni trg, je marsikdo pričakoval, da bo nemara cena zaradi tega nekoliko nižja. Telefonski igralci so nenazadnje že leta navajeni, da svoje igre preigravajo povsem brezplačno in nato denarnice odprejo za kakšno mikrotransakcijo, zato bodo ob ceni za Resident Evil 4 zagotovo debelo pogledali.

resident evil 4

Nobeden od založnikov sicer ni uradno najavil cene, a zapis o igri se je že pojavil znotraj Applove trgovine. Igra je sicer zapisana kot brezplačna, a če skočimo pod podrobnosti lahko vidimo, da bo igra ponujala notranje nakupe, kjer je potem prisoten zapis “Resident Evil 5 (with bonus)”, zraven pa je postavljena cena 69,99 €.

Ta cena je tako za 10 € višja od Steamove in je enaka tisti, ki jo Sony zahteva za konzolo PlayStation 5. Če si boste morda želeli igrati dodatek Seperate Ways bo treba odšteti še dodatnih 19,99 €, na voljo pa je tudi nekaj mikrotransakcij, ki stanejo po 9,99 €.

Uradni opis igre sicer pravi, da bo del kampanje moč preigrati brezplačno, kar najbrž pomeni, da bo stvar ponujala nekakšen demo kot ga imamo na Steamu. Vendar pa bo za polno izkušnjo treba plačati polno ceno, ki bo mobilne igralce zagotovo šokirala.

Resident Evil 4 še nima datuma izida, saj je datum 31. december tam samo zaradi lepšega. Je pa svoj datum rojstva najavil Resident Evil Village, ki izide 30. oktobra in to po manjši ceni 40 €.

Obe igri bo moč igrati samo na telefonih iPhone 15 Pro in Pro Max ter na tablicah iPad Pro 2021 in iPad Air iz leta 2022.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime