Oktobra nas čaka resnična poplava večjih iger

Po relativni suši izidov večjih iger, ki nas je zaradi koronavirusa prizadela lani, so se v zadnjih dveh mesecih očitno vsi odločili, da je ravno zdaj prišel pravi čas, da nas razvijalci iz vseh strani zasujejo z igrami. Sam že kar sopiham, saj sem v zadnjem mesecu popisal več naslovov kot pa verjetno v pol leta za nazaj in ne samo, da moram skupaj spravljati recenzije za večje naslove – vmes so se vrinili še dodatki, kot je Seperate Ways za Resident Evil 4 in Phantom Liberty za Cyberpunk 2077.

Oktober pa bo še bolj naporen in stavim, da ni težko samo nam opisovalcem ampak tudi igralcem. Nekateri se še zdaj ukvarjajo s preigravanjem Baldur’s Gate 3, nakar je prišel Starfield, zdaj pa jih čakajo še drugi naslovi in noben od teh ni ravno kratek, saj zahteva kar nekaj desetin ur igranja, da sploh ne omenimo lunje v denarnici, ki z vsakim izdanim naslovom postaja večja.

Vendar pa si je treba narediti tudi zalogo za vnparej, saj kdo ve, kdaj nas spet lahko prizadane igričarska suša. Zato si oglejmo nekaj največjih naslovov, ki nas bodo zabavali tekom tega meseca.

The Lamplighter’s League – 3. oktober

Razvijalec Harebrained Schemes je najbolj znan po svoji seriji Shadowrun iger, zdaj pa se vračajo z novim naslovom The Lamplighter’s League, ki do sedaj nosi največji proračun, spremljali pa bomo skupino junakov, ki se v alternativni zgodovini iz leta 1930 spravijo iskati zaklade v stilu Indiane Jonesa, proti zlobnemu kultu Banished Court pa se bomo borili v poteznem načinu.

Assassin’s Creed Mirage – 5. oktober

Serija Assassin’s Creed se bo preko igre Mirage vrnila k svojim začetkom. Tako bomo spremljali zgodbo mladega Basima, ta pa se bo tokrat sprehajal po veliko manjšem mestu in svetu kot pa v sodobnih Assassin’s Creedih, končno pa bo poudarek spet na skrivanju in prikritemu odstranjevanju tarč, kar smo pri tej franšizi že nekaj časa pogrešali.

Forza Motorsport – 10. oktober

Naslednja nova ekskluziva iz strani Microsofta je nov del serije Forza Motorsport, ki letos ne bo nosila zaporedne številke. Čaka nas veliko dirkanja, Motorsport pa za razliko od sestrske serije Horizon, prinaša bolj realistično dirkanje, tako da bodo nadgradnje avtomobila bolj pomembne, ovinke pa bomo lovili po licenčnih progah, tako da se tokrat ne bomo prevažali po obalah in ugaslih vulkanih.

Total War: Pharaoh – 11. oktober

Razvijalec Creative Assembly za nas pripravlja novo izdajo historičnih strategij Total War, ta pa nas bo tokrat odpeljala v bitke starodavnega Egipta. Glede na napovedi lahko pričakujete vse tisto, kar smo od te serije strategij zdaj že navajeni, igro pa bodo pozdravili predvsem tisti, ki Total War radi preigravajo, a ne marajo fantazije, zato so morali dolgo trpeti, preden je razvijalec zaključil z izdajo vsebine za Warhammer 3.

Lords of the Fallen – 13. oktober

Ta mesec zna biti res dober za vse tiste, ki ste zavezani k žanru iger Soulslike. V bistvu se ti igralci zabavajo že od julija, saj je takrat izšel Remnant 2, septembra pa se je rodil tudi odlični Lies of P, za katerega res upamo, da se bo dobro prodal in bo dobil še kak dodatek. Zdaj na sceno prihaja še igra Lords of the Fallen, ki je nekakšen ponoven zagon te franšize, čeprav prvi del ni bil ravno kritiško dobro sprejet. Vendar pa pozabimo na preteklost, saj je prenovljeni Lords of the Fallen v igralnih posnetkih do sedaj bil videti presneto impresivno, tako da upamo, da končni izdelek dostavi vse ponujene obljube.

Marvel’s Spider-Man 2 – 20. oktober

Proti koncu meseca bomo dobili tudi nadaljevanje priznane igre Spider-Man in razvijalec Insomniac Games je v njen uspeh tako prepričan, da nam je že dva dni nazaj poslal kopijo za recenzijo. Drugi del izjemno uspešnega prvenca namerava ohraniti vse tisto, kar je iz originala naredilo eno najbolj uspešnih iger konzol PlayStation 4 in 5, največja sprememba pa bo tokrat dejstvo, da bomo lahko nadzorovali dva Pajkomoža: Petra Parkerja in Milesa Moralesa, med njima pa bo moč prosto preklapljati.

Super Mario Bros. Wonder – 20. oktober

Novi Mario je videti naravnost nor vrelec idej in kreativnosti, ki jih je Nintendo nekako uspel združiti pod en naslov, ki ga bomo sicer nadzorovali iz strani gledanega pogleda, a vmes se nam bo zgodilo toliko stvari, da znamo občasno celo zamenjati perspektivo. Tole je zelo verjetno še zadnji Mario naslov, ki ni predelava in ga bomo gledali na konzoli Nintendo Switch, naslednika Odysseya pa Nintendo zagotovo hrani za lansiranje konzole Switch 2.

Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1 – 24. oktober

Zbirka iger Metal Gear Solid v bistvu ni neka resna predelava, saj je Konami v bistvu poskrbel samo za boljšo optimizacijo pri višjih sličicah na sekundo in boljši ločljivosti. A ta kolekcija, ki bo v sebi držala prve tri dele je vseeno pomembna, saj bo prvič pripeljala te igre tudi na PC, kjer smo jih prej lahko poganjali samo preko emulatorjev.

Alan Wake 2 – 27. oktober

Naporni oktober zaključuje še Alan Wake 2, nadaljevanje kultne grozljivke, ki se je prvič rodila leta 2010. Nesrečni pisatelj Alan Wake je še vedno ujet v breznih nočnomorne teme iz katere bo spet poskušal splezati ven, tokrat pa mu bo družbo delala še FBI agentka Saga Anderson, drugi del pa se bo tudi igral drugače od originala, saj bo razvijalec Remedy prvič poskušal ustvariti preživetveno grozljivko v stilu iger Resident Evil.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime