Diablo 4 še ta mesec prihaja na Steam

Blizzardova nova taktika na PC-ju je igre najprej izdati na svojem servisu Battle.net, a za razliko od preteklosti bodo zdaj njihovi naslovi na voljo tudi drugod. Tako se je Overwatch 2 kmalu po izidu preselil tudi na Steam, enako pa bo zdaj obveljalo za njihov najnovejši naslov Diablo 4, ki je na svet privekal v začetku junija, zdaj pa se že načrtuje njegova selitev na Steam.

Tam si ga lahko že dodate v košarico želja, izid pa je načrtovan za 16. oktober, ko izide igrina 2. sezona Season of Blood. Ta bo imela pred sabo težko nalogo, saj bo nasledila vso vsebino in z njo tudi vse kritike igralcev, ki jih je s sabo prinesla prva sezona Season of the Malignant. Ta je bila na račun svojih slabih odločitev glede pridobljenih zakladov in uravnoteženja igralnih razredov ter nasprotnikov tako slabo sprejeta, da se je moral Blizzard sredi prenosa v živo praktično opravičiti in takrat je priznal, da spremembe niso bile zabavne in da razvijalec nikoli več ne bo spočel takšnega popravka.

Skok na Steam bo s sabo prinesel Steamove dosežke in integracijo s seznamom prijateljev, ki jih držite na tej platformi. Z njimi se boste lahko zabavali pa čeprav si lastijo igro na Battle.netu, saj bodo strežniki deljeni, v ekipo pa boste lahko tudi povabili tudi igralce iz konzol PlayStation 4 in 5 ter Xbox Series X in Xbox One.

Tisti novinarji, ki so se predčasno dokopali do nove sezone, so vse spremembe označili za pozitivne. PCGamer je šel celo tako daleč, da je novo sezono označil za Diablo 4 2.0, spremembe igralne formule pa naj bi bile tako znatne, da naj bi popravile vse zamere, ki so v igri tičale še od njenega originalnega izida. Med drugim je stopnjevanje do stopnje 100 zdaj veliko hitrejše, upravljanje z inventarjem bolj preprosto, ječe in temnice pa naj po novem ne bi po nepotrebnem zapravljale igralčev čas.

Ta predhodna jeza iz prejšnje sezone pa se bo definitivno preselila tudi na igrin izid znotraj Steama. Nekaj takšnega se je primerilo tudi ob selitvi igre Overwatch 2, ki trenutno nosi najnižjo oceno “Overwhelmingly Negative”.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime