Naughty Dog naj bi delal na predelavi igre The Last of Us Part 2

Ko je razvijalec Naughty Dog najavil predelavo igre The Last of Us iz leta 2013 je bilo veliko igralcev jeznih, saj se jim je zdela obnova povsem nepotrebna, razvijalec in z njim tudi Sony pa sta bila obtožena, da želita samo na lahek način zaslužiti veliko denarcev in da bi bilo nemara pametneje, da bi razvojno moč vložiti v delo na tretjem delu.

Kako bodo šele vsi ti ljudje jezni, če se uresničijo trenutne govorice, da Naughty Dog dela na obnovi igre The Last of Us Part 2, ki je izšla leta 2020 in še danes velja za grafično poslastico, ki ji težko najdemo konkurenco.

Govorice o takšni nadgradnji so se začele julija, ko je skladatelju Gustavu Santailalli med intervjujem za YouTube kanal Blender ušlo, da Naughty Dog dela na predelavi drugega dela. Santaolalla je prisoten v igri kot nekakšen velikonočni jajček, v intervjuju pa je povedal, da bo v novi verziji igre njegov lik bil zmožen sprejemati glasbene želje, a da ne sme več povedati zaradi pogodbe.

Nov namig glede predelave se je zdaj pojavil preko LinkedIna. Mark Pajarillo, ki si pri Naughty Dogu kot zunanji izvajalec kruh služi od januarja 2021, je pri dosežkih svojega življenjepisa zapisal, da delal na vsebini dveh ikoničnih naslovov: The Last of Us: Par One in The Last of Us 2: Remastered. Nekdo je to opazil, prilepil na internetne forume in že se je razvila debata o vnovični predelavi serije The Last of Us. Mark je sicer svoj zapis hitro popravil, a škoda je bila že narejena in takšnih stvari ne moreš kar izbrisati iz interneta.

The Last of Us

Ima predelava samo tri leta stare igre smisel? Vprašanje ni tako trapasto kot se morda sliši na prvi pogled. The Last of Us Part 2 je namreč izšel ravno v tistem obdobju, ko konzola PlayStation 5 še ni bila na voljo, zato je bila primarno prilagojena drobovju konzole PlayStation 4. Naughty Dog je sicer kasneje izdal posodobitev, tako da smo na PlayStationu 5 lahko uživali pri višjih sličicah na sekundo, a manjkajo stvari kot je podpora za 3D zvok in napredno izrabljanje igralnega ploščka DualSense.

Vse to bi znala popraviti ponovna izdaja igre, ki bi – če je o tem sploh dovoljeno sanjati – vsebovala še kak DLC – hkrati pa bi igra s takšno izdajo doživela prehod na PC in bi bila tudi lep spremljevalec 2. sezone televizijske serije.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime