Sony uradno najavil PlayStation 5 Slim

No, ime prenovljene konzole ni podnaslovljeno z oznako Slim, a z nečim moramo označiti shujšani PlayStation 5, ki je bila najavljen včeraj in to preko enega dokaj ubogega videa in zapisa na na uradnem blogu.

Kaj je torej drugačnega na teh novih različicah konzole? Igralci bodo še vedno imeli na voljo dve varianti: eno debelejšo, ki v sebi vsebuje optični pogon za branje Blu-rayev in digitalno verzijo, ki tega ne vsebuje a je zaradi tega cenejša in tanjša. Sony pravi, da bosta obe konzoli po novem tanjši za 30 %, verzija z optično enoto pa bo tudi lažja za 18 %, digitalna pa celo za 24 %.

Oblika je nekako ostala enaka, je pa digitalna različica konzole zdaj pridobila na funkcionalnosti. Na desni strani bomo lahko odstranili panel in nanj priklopili optično enoto, če se bomo enkrat v prihodnosti premislili in si zaželeli gledanja Blu-rayev ali pa bi se odločili za kupovanje iger v fizičnih oblikah.

Kar se samih strojnih specifikacij tiče razlik napram starim modelom ne bo, razen v primeru digitalne verzije konzole, ki bo prostor za shranjevanje dvignila iz 800 GB na 1 TB. Igra pač postajajo večje, zato je vsaka nadgradnja diska dobrodošla, Sony pa je še potrdil, da bodo tudi nove različice konzole podpirale razširitev prostora preko nakupa specifičnih dodatnih SSD diskov.

playstation 5

Nova bo tudi možnost nakupa dodatnega vertikalnega stojala, ki bo združljiv z obema verzijama konzole. Brez skrbi: v škatli bomo še vedno prejeli plastično stojalo tako kot pri originalnih verzijah konzole, le da bo tole novo očigledno nekoliko kvalitetnejše.

Cene novih modelov ostajajo nespremenjene. Za model z že vključeno optično enoto bomo odšteli 549,99 €, za digitalno verzijo pa 449,99 €. Bralnik Blu-rayev bo zase zahteval 119,99 €, za stojalo pa bo treba primakniti še dodatnih 29,99 €. V začetku 2024 bo Sony začel prodajati tudi raznobarvne panele, ki jih bo zdaj, zaradi prenovljene oblike, lažje menjati, cene teh pa se bodo začele pri 54,99 €.

Datum izida je zaenkrat malce zmeden. Sony je namreč napovedal, da bosta prenovljeni konzoli izšli že enkrat v novembru, a samo za ameriški trg, medtem ko bodo ostale regije do svojih različic prišle v naknadnih mesecih. Američani se bodo tako prvi pozabavali pri skoku v svet shujšanih konzol, a njihova radost je nekam grenkobna, saj se bo pri njih digitalna različica konzole podražila iz 399,99$ na 449,99$.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime