Opozorilo “Blokiranje oglasov v YouTubu ni dovoljeno” prispelo tudi v Slovenijo

Maja letos so se po spletu začela pojavljati prva poročila o tem, da je začel Google vsem uporabnikom YouTuba, ki si drznejo uporabljati vtičnik za blokiranje oglasov, pošiljati opozorila, da to krši njihov pravilnik in jim odžira kruh, zato so uporabniku namignili, naj se preko klika enega gumba raje naroči na njihovo storitev Premium, ki stane 7,19 € mesečno.

Google je mesece nazaj priznal, da gre samo za omejen test, ki jih izvajajo vseskozi in da ni nujno, da bo stvar prešla v vsesplošno uporabo. Nam je bilo že takrat jasno, da so to samo prazne besede in da je morda stvar takrat res bila samo omejena, a noben se ne spravi v takšno testiranje kar tako malo za hec in sumili smo, da namerava Google blokiranje blokirnikov postopoma razširiti med vse uporabnike.

youtube

In očitno smo imeli prav, saj je danes zjutraj kar nekaj Slovencev malce čudno pogledalo, ko so zagnali YouTube, a jih je pred prvo sekundo videa pričakala napaka “Blokiranje oglasov v YouTubu ni dovoljeno”, nakar spodaj vidimo lahko gumba: eden ponuja nasvete, kako onemogočiti vtičnik za blokiranje reklam, drugi pa nas odpelje na stran naročnine za YouTube Premium.

Sicer se da stvar enostavno zaobiti tako da samo zapremo okno, vendar pa se s tem sporočila ne bomo znebili, saj se bo čez nekaj časa spet pojavilo, včasih pa opozorilo celo zaustavi video sredi predvajanja, kar je seveda hudo moteče.

Kaj vam je torej storiti? No, zaenkrat se zdi, da se to opozorilo pojavi samo tistim, ki uporabljajo Googlov lastni brskalnik Chrome. Sam imam na njem nameščena vtičnika Adblock Plus in uBlock Origin, tako da je težko reči, kateri od njiju sproža to napako. A na brskalniku Microsoft Edge teh napak nisem zabeležil, pa čeprav imam tam nameščena identična vtičnika in sploh nisem prijavljen v svoj račun. Tudi na Firefoxu zaenkrat ta napaka ni prisotna, tako da je trenutno najboljša rešitev, da uporabnik enostavno za potrebe YouTuba preklopi na nek drug brskalnik.

Druga možnost pa je, da vztrajate na Chromu in se naročite na Premium, ki nato ugasne oglase tudi na aplikaciji za TV in telefon in k temu doda še ponudbo glasbene storitve YouTube Music ali pa zapirate opozorila. A gremo staviti, da bo že čez nekaj mesecev izginil tudi tisti x za zapiranje opozorila, zato je morda pametno že zdaj razmišljati o načrtih nadaljnjega spremljanja YouTuba v prihodnosti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

6 KOMENTARJI

    • Hvala za info … sicer imam premium na youtubu zaradi frocov, ker gledajo te videe in muzike za froce in na tv jih ni možno blokirati …

      Imam pa nekaj spletnih strani, kjer mi težijo, da morem izklopiti adblock, ker drugače ne morejo pokazati vseh svojih čudovitih reklam.

    • Preveri subreddit uBlockOrigin-a…je podrobno opisan postopek kako zadevo “porihtat” nazaj za vse tiste, ki morda naletite na težave. Navodilo je pripeto pri vrhu objav (ne vem če je deljenje povezav tukaj dovoljeno*) upam, da komu pomaga

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime