Nadaljevanje igre Alien: Isolation konec oktobra ne bo več na voljo za nakup

Skoraj 10 let po izidu igra Alien: Isolation še vedno ni izgubila krone najboljše igričarske izkušnje, ki smo jo dobili znotraj franšize Osmi potnik. Kakor pa je bila zadeva kvalitetna pa žal na blagajnah ni prinesla dovolj denarja, da bi zanjo kdaj dobili resnično nadaljevanje. A marsikdo se morda ne zaveda, da je založnik SEGA vseeno odobril delo na drugem poglavju, le da to ni bilo ravno tisto, kar so igralci zahtevali.

Alien: Blackout iz leta 2019 ima z originalom bolj malo skupnega, saj je razvijalec 505 Go zapustil žanr prvoosebnih grozljivk in namesto tega ustvaril izkušnjo, kjer preklapljamo med kamerami in pazimo na tiste redke preživele, ves čas pa moramo oprezati tudi za Alienom, ki se nam zna prikrasti za hrbet, zato mu moramo pred tem zapreti vrata pred grabežljivima gobcema. Skratka, Blackout je nekakšna kopija igre Five Nights At Freddy’s, kar je igralno povsem odmaknjeno od tistega, kar nam je ponudil original, poleg tega pa je igra izšla samo za telefone in tablic, ki jih poganjata operacijska sistema Android in iOS.

Vendar pa se Blackout vseeno upošteva kot nadaljevanje Isolationa, saj se dogodki odvijajo po tistih, ki smo jih izkusili leta 2014, zopet pa nastopamo v vlogi Amande Ripley, ki je hčerka Ellen Ripley – slaboritnice, ki je vesoljskim zlobnežem ponagajala v originalni četvorici filmov Osmi potnik. Igra tudi ni tako zanič, da se ji ne bi splačalo ponuditi kakšne ure ali dve igranja, a vam mora seveda prijati takšen stil igranja.

In če vas stvar vsaj malce zanima, potem imate samo še ta mesec, da si igro aktivirate na svojem računu. Založnik FoxNext in razvijalec 505 Go sta namreč uradno napovedala, da bosta igri konec tega meseca umaknila podporo in ta tako ne bo več na voljo za nakup. Blackout sicer že dolgo ne prejema nove vsebine, vendar pa morajo igre na Androidu in iOSu kljub temu prejemati popravke za nove verzije teh operacijskih sistemov, drugače preprosto nehajo delovati in FoxNext je mnenja, da se mu to zdaj več ne izplača.

Alien: Blackout bo tako umaknjen iz trgovin 31. oktobra in do takrat imate čas, da si zadevo kupite za 1 € znotraj iOSa in Androida. Igra bo kupcem na voljo za igranje tudi po pretečenem datumu, a seveda nihče potem več ne garantira, da bo še naprej delovala, ko oba sistema prejmeta nove posodobitve.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime