Starošolska streljanka Forgive Me Father 2 dobila demo

Žanr “boomer shooter” je s sabo prinesel kar nekaj prvoosebnih iger, ki jih drugače ne bi nikoli ugledali. Med njimi se je leta 2022 rodil naslov Forgive Me Father, za katerega tudi sam pred današnjim dnem še nisem slišal, a potem, ko je razvijalec Byte Barrel najavil nadaljevanje in za tega na Steamu izdal demo, ki ga je pospremil še z lepim prikazom igranja, sem se odpravil pozanimati za originalom in presenečeno sem spoznal, da ta nosi zelo visoke ocene in je bil rojen samo leto in pol nazaj.

Tako kot vsi boomer shooterji se tudi Forgive Me Father 2 igra iz prvoosebnega pogleda, grafična podoba pa je morda malce zastarela, a to je del njenega šarma, saj nas napadajo raznolike 2D podobice, ki jih je treba pokoriti z raznoraznimi orožji, igra pa nosi v sebi nekaj pridiha grozljivk, ki se napajajo iz del pisatelja H.P. Lovecrafta.

Drugi del se bo očitno močno zgledoval po prvencu, kar ni slaba stvar. Kot rečeno je bil prvi del izredno dobro sprejet, saj so igralci pohvalili občutek rokovanja z orožji, igra pa se ni bala malce prekiniti akcije in vmes postreči z malce drugačnimi igralnimi mehanikami. V primeru Forgive Me Father 2 bomo denimo sredi kampanje dobili ročno svetilko, ki jo bo treba ves čas navijati tako kot smo to počeli v igri Amnesia: Bunker, saj bomo drugače malce slabo videli grozljive stvore, ki jih iz vsake špranje poganja neka lovka.

Forgive Me Father 2 demo vas čaka na Steamu, igra pa ima začrtan izid že za 19. oktober. Žal bo igra takrat izšla samo v obliki Early Accessa, tako da bo treba na verzijo 1.0 počakati še nekaj časa, vmes pa se lahko pozabavate v igranju prvega dela, ki na Steamu stane vsega 19,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime