Naprava TickrMeter omogoča fizično spremljanje trga delnic in kriptovalut

Današnji vsakdan je praktično postal povsem digitalen. Namesto prisrčnih pisem v ovojnicah naokoli zdaj raje pošiljamo e-poštna sporočila, iger ne kupujemo več v škatlah, kjer nas je poleg CD-ja oziroma DVD-ja razveselil še podroben vodič ampak jih samo preko dveh klikov prevzamemo na Steamu, spremenil pa se je celo svet denarja, saj fizične bankovce potrebujemo samo še za nabavo bureka pri lokalni pekarni.

Dansko podjetje TickrMeter ApS je leta 2021 prišlo na brihtno idejo, da bi spremljanje delnic in kriptovalut preselili iz digitalnega na malce bolj fizični svet. Namreč tudi svet Wallstreeta se je spremenil in če si se včasih za trgovanje z delnicami moral kregati v nagužvani sobi, ki je imela polno kričečih istomiselnežev, lahko zdaj vse to počneš doma iz naslonjača domačega fotelja.

Vendar pa nekateri še vedno pogrešajo nekaj tega fizičnega sveta in iz tega se je rodil izdelek TickrMeter, ki omogoča nekaj obujanja spominov, brez da bi ob tem trpela efektivnost.

Zgodba tega izdelka se je prav tako začela leta 2021, saj so ustvarjalci podporo za snovanje nabirali preko spletne platforme Indiegogo. In tam so naleteli na ogromen uspeh, saj jim je uspelo nabrati skoraj pol milijona evrov podpore, zaradi česar je TickrMeter lahko zaživel v svoji polni obliki.

Takšnega smo v roke prejeli tudi mi in se z njim malce pozabavali. Dizajnersko je to sila preprost izdelek, saj v bistvu gledamo v črno škatlico, dimenzij 3,78 x 9,67 x 3,98 cm, ki na sebi ne skriva nekih bajnih priključkov, saj v bistvu iz nje vodi samo en kabel za napajanje. Na vrhu boste opazili še manjši luknjici, ki služita v bistvu povezovanju dodatnih TickrMeterjev, saj lahko v slogu Legic zlagamo enega na drugega in si tako razširimo nabor hkratnega spremljanja investicij.

Namestitev je prav tako izredno preprosta. Škatlico priklopimo na napajanje preko kabla USB, nakar se na njo povežemo Wi-Fi povezave telefona. Ko je enkrat stvar povezana se bo naprava sinhronizirala z vašim telefonom, nakar samo še ustvarimo račun in se spravimo v igro spremljanja delnic in kriptovalut.

Zadevo bo najlažje upravljati preko brskalnika na PC-ju, saj tam lahko preko preprostega vmesnika poiščemo želeno delnico ali kriptovaluto, si nastavimo interval osveževanja ter trg in že se bo zadeva sinhronizirala na napravo, kjer vam bo preko zaslona, ki v premer znaša slabe tri palce, sporočala trenutno stanje, datum in procente rasti izbrane valute.

Zaslon je izjemno varčen, saj deluje na principu e-inka, ki ga najdemo na raznih elektronskih bralnikih. To pomeni, da je tudi baterija izjemno varčna, saj TickrMeterja ni treba imeti ves čas priklopljenega na napajanje, ampak ga lahko prosto prestavljate po sobi ali pa ga vzamete na pot. Dodatna prednost te naprave je dejstvo, da vam ni treba ves čas spremljati v zaslon, da bi vedeli kaj se trenutno dogaja na trgu. Ob stranici namreč svetijo tudi barve, ki nam hitro pritegnejo pozornost ob potencialnih spremembah: zelena pomeni, da valuta raste, rdeča da je padla, modra pa da je dosegla našo vrednost, ki smo si jo zastavili v nastavitvah.

TickrMeter

Kakšnega večjega filozofiranja ta izdelek ne potrebuje, saj je res enostaven za namestitev, vse njegove funkcije pa takoj vidite, ko se prijavite v uporabniški račun. Na žalost stvar ne podpira slovenskega trga, tako da se boste morali zadovoljiti s ponudbo delnic ZDA, Združenega kraljestva, Kanade, Hong Konga, Švedske, Norveške, Danske, Finske, Latvije, Estonije, Nemčije, Nizozemske, Francije in Švice. Teh mej seveda ni pri kriptovalutah, saj te niso omejene na posamezne teritorije, tako da njihove rasti in padce spremlja vsak.

Prisrčni TickrMeter na Mimovrste stane 93 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime