Dejansko nekdo dela na igri, kjer nastopate v vlogi mravlje

Mravlje imamo za nekaj samoumevnega, a v bistvu so to hudo inteligentne žuželke, ki imajo dejansko hierarhijo in delovne navade iz katerih bi se lahko česa naučili tudi ljudje. Če so vam bile že od malih nog žuželke fascinantne in se vam zdi, da industrija videoiger dandanes dela samo še neoriginalne igre in predelave, potem zna biti nedavno najavljen projekt Empire of the Ants kot naročen za vas.

Na njem delata založnik Microids in razvijalec Tower Five, ki sta vse presenetila z napovednikom, ta pa pričara čudovito grafično podobo in pred nas postavi divjino majhnih organizmov, ki se v stotinah gužvajo na enem zaslonu. Igra bo zgrajena na pogonu Unreal Engine 5 in razvijalec pravi, da bo tole v bistvu nekakšna realnočasovna strategija, kjer bo veliko štelo planiranje, sklepanje zavezništev z drugimi žuželkami, prisotno pa bo tudi nekaj ločene tretjeosebne akcije, ki je razvidna tudi iz napovednika.

Razvijalec obljublja razgiban teren, ki ga bo krasil dinamičen sistem dneva in noči, prisotno pa bo tudi nekaj RPG razvoja mravlje, tako da bomo lahko z uspešnim vlaganjem izkustvenih točk vplivali na našo hitrost in odpornost na razne poškodbe. Svet žuželk je namreč neizprosen, tako da nas čaka tudi nekaj boja za preživetje, kako pa bo to videti pa zaenkrat še ni znano.

Igra Empire of the Ants sicer ni popolnoma originalno delo, saj zadeva izvira iz istoimenske knjige avtorja Bernarda Weberja, ki v sebi nosi nekaj znanstvenofantastične primesi.

Datum izida je zaenkrat napovedan za 2024, igra pa bo izšla na PC-ju in konzolah – te sicer niso bile poimensko navedene, a glede na grafično podobo sklepamo, da Empire of the Ants ne bo izšel na prejšnji generaciji konzol.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime