Skull Island: Rise of Kong je pozni kandidat za najslabšo igro 2023

Letos smo dobili poplavo odličnih iger, zato bo delanje lestvice najboljših iger leta težka naloga, še težje pa bo okronati najboljšo igro leta 2023. Po drugi strani pa ni manjkalo niti slabih iger, medtem ko je dno lestvice prepričljivo držala igra The Lord of the Rings: Gollum – igra, ki je bila tako slaba, da je njen razvijalec Daedalic Entertainment preprosto obupal nad nadaljnjim razvojem iger, čeprav so industriji veljali že za veterane.

A glej ga zlomka: Gollum morda celo ne bo najslabša igra tega leta, saj se je včeraj rodil pogumni izzivalec. Gre za igro Skull Island: Rise of Kong, ki jo je razvil studio IguanaBee in založil GameMill, stvar pa je že takoj po izidu postala predmet množičnih norčevanj preko interneta.

Glede na igralne izseke je stvar videti naravnost katastrofalno in v bistvu je zgrajena že ideja igre. Kaj je največja privlačnost King Konga? Ogromna gorila seveda in kdo ne bi želel izkusiti takšne igre, kjer se vihtiš po pragozdu in se bojuješ z ogromnimi tiranozavri? No, Rise of Kong gre v drugo smer, saj nam želi predstaviti zgodbo Konga, ki mu kot mladiču umorijo starše, nakar se odpravi na pot maščevanja.

Skratka, Kong v tej verziji igri še ni odrasel in je pač običajna gorila, kar pomeni, da se boste skozi igro bojevali proti dolgočasnim nasprotnikom tipa rakci in pajki, zadnji šefovski obračun pa je proti nekakšnemu dinozavru, ki pa je videti kot malce večja kokoš.

A ni samo zgodba problem pri tem naslovu. Igralne mehanike se zanašajo na pritiskanje enega gumba, tako da je boj povsem brezvezen, vmes pa boste naleteli še na nekaj platformskih izzivov, ki pa so videti kot nekaj, kar je spočel nekdo, ki se je prvič srečal z ustvarjanjem stopenj.

Da grafične podobe sploh ne omenjamo, saj je ta videti še slabše od Golluma. Nekdo je celo opazil, da se v eni sceni razvijalcu ni dalo animirati izraz dinozavra, zato so preko njegove glave samo prilepili JPG sliko njegovega rjovenja.

Na Steamu sicer lahko najdemo še večje zmazke od tega naslova, vendar pa Skull Island: Rise of Kong drugačen, saj se prodaja za 40 €, za njim pa stoji založnik GameMill Entertainment, ki je v preteklosti založil že kar nekaj naslovov, ki so bili narejeni po zunanjih licencah.

Skratka, Rise of Kong je videti popolnoma zanič in če si želite podoživeti kakovostno izkušnjo največje gorile na svetu, potem je še vedno najboljša igra Peter Jackson’s King Kong: The Official Game of the Movie iz leta 2005, a to je dandanes izjemno težko pridobiti, saj je ne prodajajo na nobenem digitalnem servisu.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime