Slovenci imamo znotraj igre Euro Truck Simulator 2 čisto pravo virtualno podjetje!

Nekaj čudno pomirjujočega je pri spremljanju gledanja vožnje tovornjakov. Na YouTubu najdemo cel kup videov, kjer voznik v kabino zalepi kamero, ta pa nato snema vožnjo po različnih cestah in okolicah in navidez se pred kamero ne zgodi nič preveč razburljivega, pa imajo vseeno takšni posnetki tisoče ogledov.

Zakaj? Stvar je težko pojasniti, vendar pa vožnja tovornjaka za marsikakšnega predstavlja nekakšno svobodo in čeprav je takšen poklic lahko izjemno naporen, je sama vožnja do določenega cilja osvobajajoča in bržkone takšna nenehna potovanja pri voznikih vzbudijo tisti starodaven nagon staroselcev, ki so bili skoraj ves čas na poti in so se selili iz ene lokacije na drugo.

Seveda vožnja tovornjaka ni za vsakega, saj ta poklic zahteva veliko žrtvovanja osebnega življenja, zato so nekateri pograbili po naslednji najboljši stvari: virtualni simulaciji takšnega življenja in poklica, kjer se ob koncu dneva vedno lahko vstaneš in uležeš v objem tople domače postelje, namesto da bi moral smrčati na nagnjenem sedežu znotraj kabine.

Če vse skupaj vzamemo v zakup potem niti ni čudno, da je igra Euro Truck Simulator 2 iz leta 2012 med igralci še vedno tako priljubljena. Zadeva namreč nima neke prave konkurence, skozi leta obstoja pa si je nabrala tako veliko skupnost privržencev, da so si nekateri v njej ustvarili čisto prava virtualna podjetja.

Pri virtualnem tovornjakanju je poleg osnovne igre Euro Truck Simulator 2 obvezna tudi namestitev večigralskega moda TruckersMP. Ta vsebuje cel kup funkcij, ki iz igre naredijo verno simulacijo vožnje tovornjaka, razvijalec pa za ta mod neprestano dodaja nove posodobitve. Tudi Euro Truck Simulator 2 še vedno dobiva novo uradno vsebino – letos je denimo izšel dolgo pričakovani MAN TG3, ki je že osvojil srca mnogih igralcev.

Tudi pri Slovencih je Euro Truck Simulator 2 izjemno priljubljena zadeva in tudi mi smo dobili svoje prvo virtualno podjetje pod imenom Klemen Transport – Virtualno Podjetje, ki izhaja iz fizičnega podjetja s sedežem v Mengšu. Njihova zgodba seže v leto 2016, ko so začeli graditi to svojo virtualno skupnost, ki je hitro začela pridobivati na popularnosti. Od skromnih začetkov so kmalu postali del avtoprevoznikov, ki delujejo tako v Sloveniji kot v Evropi, ekipo pa te dni vodita Marko Tomše in Matej Zupančič, ki sta znana po svoji zanesljivosti in ljubezni do tovornjakov ter virtualne izkušnje Euro Truck Simulator 2.

Njihova virtualna ekipa trenutno šteje 26 predanih članov, ki svoj čas in strast posvečajo igranju in ta goreča skupnost je vedno pripravljena v svoje vrste sprejeti nove voznike – a seveda bo treba upoštevati določena pravila ter spoštovati medsebojni bonton. Vsi novi člani, ki bodo pridno vozili in spoštovali druge bodo nagrajeni z nagradami iz resničnega sveta, a to pride v poštev samo za tiste, ki so se pripravljeni zaobljubiti za daljši čas. Za pridružitev ne potrebujete nekega posebnega simulatorja – dovolj je že zagnanost, osnovno znanje igre in ljubezen do tovornjakov, ob pridružitvi pa bo poskrbljeno za brezplačno grafično preobrazbo vaših tovornjakov in prikolic.

Spoštovanje do igre in bonton do drugih igralcev sta vodilni viziji tega podjetja in ekipa se preko tega trudi biti vzor drugim prevoznikom: ne le v Sloveniji, temveč tudi v širšem svetu.

Pomembno je poudariti, da se Klemen Transport trudi predstaviti podjetje s svojimi avtentičnimi barvami belo, modro in rdečo in to zahtevajo tudi od vseh svojih voznikov. Tako se pač gradi skupnost, večina igralcev slovenskega virtualnega podjetja pa najraje vozi na promods mapi, ki zajema vse dele držav – vključno z našo Slovenijo. Tudi Promods mapa se redno posodablja in izboljšuje, zato vožnja nikoli ne postane dolgočasna, vsi vozniki pa redno prejmejo nove naloge preko dispečerjev, ki skrbijo za organizacijo prevozov vsak dan.

Za tehnikalije je poskrbljeno, zato boste vedno vedeli, kako trenutno stojijo vaše statistike: kilometri in dostave se beležijo v programih, kot sta TruckBook in Trucky. Pri vožnji nikoli ne boste sami, hkrati pa ne boste omejeni samo na voznike znotraj podjetja, saj vozniki redno sodelujejo pri konvojih, ki potekajo v različnih terminih in to v sodelovanju z drugimi podjetji.

V Klemen Transport virtualnem podjetju si želijo realno predstaviti nekatera druga popularna večja podjetja, kot so Lidl, Tuš, Hofer, Petrol in druge. Prav tako so pripravili posebno grafično preobrazbo prikolic za podjetji SOL Group in ekipo Petrol Slovenija.

Vse dogajanje tega virtualnega podjetja lahko spremljate prek njihove uradne Facebook strani, navdušenci nad prenosi v živo pa si lahko ogledate uradni Twitch kanal ali pa se spravite v pogovarjanje preko uradnega Discorda.

Pridružite se jim in postanite del njihove skupnosti, ki deluje kot prava ekipa – z enakimi strastmi in cilji v svetu virtualnega prevoza. Vsem novim igralcem je ta hip zagotovljen prevoz kontejnerjev, razsutega tovora, hladilnikov, ponjav in različnih tekočin, zato ne boste sedeli na rezervni klopi ampak boste takoj imeli polne roke trdega, a obenem slastno zabavnega dela.

Vaša reakcija na članek?

Sveže novice

3 KOMENTARJI

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime

🔥Popularne novice

Več