Zdaj lahko dogodke originalnega Alana Waka podoživite znotraj Fortnita

Koliko igralne baze si delita igri Fortnite in Alan Wake? Vprašanje ni tako trapasto, saj je eno večigralska streljačina, ki je namenjena vsem generacijam igralcev in je za igranje brezplačna na praktično vseh možnih platformah, medtem ko je drugo globoka psihološka grozljivka, ki bo ob svojem izidu zahtevala premijsko ceno.

A igri si delita založnika Epic Games, ki je bil njega dni tako velik navdušenec nad igrami finskega razvijalca Remedy Games, da je na mizo zmetal kupe denarja in razvijalca tako pripravil, da je po desetih letih vendarle začel delati na drugem delu serije Alan Wake. Vprašanje sicer ostaja, če bi se založnik v kaj takšnega spustil tudi v današnji ekonomiji, ko je bil primoran dvigniti cene V-Bucksov in odpustiti skoraj jurja zaposlenih.

Kovanje igre Alan Wake 2 se je začelo še preden so jim upadli dobički in zdaj je zadeva tik pred izidom, tako da je treba začeti delati tudi na promociji. In kje je to dandanes nujno narediti? V Fortnitu, seveda! Ta igra je sicer redno deležna promocij iger in filmov, vendar pa se je Epic Games tokrat malce bolj potrudil in namesto, da bi samo v igro porinil preobleko Alana, je raje spočel kratko enoigralsko izkušnjo, ki pokaže tiste najbolj pomembne dogodke prvega dela in igralce tako bolje pripravi na preigravanje nadaljevanja.

Remedy je sicer že izjavil, da za uživanje dvojke ne bo potrebno kakšno posebno predznanje, a seveda to drži samo na pol, saj bo drugi del direktno nadaljevanje, tako da bomo od izkušnje veliko več odnesli tisti, ki so jim znani dogodki originala. Posebna enoigralska kampanja znotraj Fortnita se bo imenovala Alan Wake: Flashback in je v bistvu nekakšna hitra obnova, ki pokaže tiste najbolj pomembne dele originalne kampanje. Kot igralec v bistvu ne bomo preigravali te stopnje, ampak bomo bolj porinjeni v vlogo gledalca, tako da bomo gledali vmesne sekvence in se sprehodili čez peščico glavnih stopenj, vsake toliko pa bomo lahko prebrali kakšno stipkano stran ali pa preko svetilke v resnični svet pripeljali predmete, ki jih je v kremplje dobila Tema.

Tako je Alan Wake: Flashback videti kot kratek napovednik, ki obnovi dogodke in smo jih vajeni gledati na Netflixu pred izidom kakšne nove sezone serije. Zadeva je povsem brezplačna in traja nekje slabe pol ure, poiščete pa jo lahko znotraj Fortnite Discoverja ali pa se do izkušnje dokopljete preko kode 3426-5561-3374.

Alan Wake 2 izide 27. oktobra, zaradi nravi založnika pa bo na PC-ju dostopen samo preko Epic Games trgovine in to po malce nižji ceni 49,99 €.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime