Cybertruck bo konec naslednjega meseca vendarle dostavljen prvim kupcem

Dogajajo se čudeži in po vseh teh letih od prve najave in večkratnih prestavitvah izida bo Tesla konec naslednjega meseca prvim kupcem vendarle dostavila prve primerke futurističnega električnega vozila Cybertruck.

Najava je prišla preko finančnega poročila, nakar jo je Tesla še delila preko X-a, tam pa so zapisali, da gre proizvodnja Cybertrucka po načrtih in da je dostava prvih modelov načrtovana za 30. november – takrat bodo ti avti zapustili proizvodno linijo znotraj tovarne Giga Texas.

V najavi je Tesla še najavila, da so podvojili svoje delo na umetni inteligenci in da je v Evropi njihov najbolj prodajan avto Model Y, to pa so izkoristili tudi za zahvalo vsem evropskih kupcem. Ti bodo nekaj časa morali še potrpežljivo čakati, saj je Cybertruck trenutno najavljen samo za izid v ZDA, cene pa zaenkrat ostajajo uganka. Ob predstavitvi avta leta 2019 naj bi Cybertruck veljal okoli 40.000 $, a od takrat so se stvari bistveno spremenile in zaradi inflacije je cena zagotovo narasla. Predvideva se, da naj bi bila osnovna verzija avta z enim električnim motorjem nekje 60.000 $, verzija z Dual motorjem 70.000 $ in najbolj izpopolnjena inačica s trojim motorjem okoli 80.000 $. Skratka, ko ta stvar enkrat pride v Evropo, bo z davki vred skoraj zagotovo presegla mejo 100k evrov.

Prav tako Tesla pri ponudbi močnih “pick up” tovornjakov ni sam. Ford je denimo spočel svojo serijo F-150 Lightning in Chevy načrtuje električno verzijo popularnih avtov Silverado. Cene bodo morale tako ostati konkurenčne in Ford se je očitno že pripravil na bitko, saj je julija znižal ceno F-150 Lightninga na 50.000 $ za najšibkejši model, medtem ko najbolj zmogljiva verzija zdaj stane 92.000 $.

Tesla zdaj dela tudi na posodobitvi svojih polnilnih postaj, ki trenutno podpirajo standard polnjenja na 400 V, po novem pa bi skočile na standard 800 V. 400 V je bilo sicer dovolj za običajne avte tipa Model Y, vendar pa bodo večji in močnejši avtomobili tipa Cybertruck vsebovali tudi večje baterije, ki jih bo preko 800 V polnjenja moč hitreje napolniti.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime