Film Napoleon dobil nov napovednik

Vsake toliko se spomnim, da dandanes na mojem televizorju in znotraj kinov pogrešam dve stvari: epske zgodovinske filme in dejansko zabavne komedije, ki vsebujejo nekaj črnega humorja. Sem pač pripadnik stare garde gledalcev, ki mu že malce peša spomin in čeprav sem v zadnjih letih zagotovo pogledal že kakšno komedijo, se mi zdi, da mi je bila zadnja res smešna stvar 40-letni devičnik.

Pri zgodovinskih filmih situacija ni kaj preveč boljša, saj sem pri tem žanru nazadnje zabaval ob ogledu filma 300, a letos se zna končno zgoditi, da bom svojo knjižnico ogledanih izdelkov nadgradil z novim filmom. Ta se imenuje Napoleon in v sebi vsebuje praktično vse stvari, ki so nujne za njegov uspeh: v režiserski stolček se bo zopet usedel Ridley Scott, v glavni vlogi pa se bo pomudil Joaquin Phoenix.

Dvojec je skupaj že sodeloval v historični megauspešnici Gladiator, zdaj pa bo poskušal obuditi najbolj slavnega francoskega generala Napoleona Bonaparteja, ki je izkoristil nemirno zgodovino Francije in se preko vojske sčasoma okronal za prvega cesarja te države. Temu je sledilo obdobje osvajanj Evrope in cel spisek intrigantnih bitk, vse dokler ni pretiraval in v Rusiji doživel poraza, nakar se je začelo vse okoli njega rušiti. Sledili so upori v Evropi in na koncu je bil Napoleon odstavljen, nakar se je želel zastrupiti, a je samomor preživel, Francozi pa so ga nato izgnali na otok Elbo. Tudi tu ni bilo njegove zgodbe še konec, saj je z otoka pobegnil in zopet poskušal napasti Pariz, a je bil pri tem znova poražen v slavni bitki Waterlooja. Temu je sledil dokončni izgon na otok Svete Helene, kjer je živel zastražen do konca svojih dni.

Kakor vidite je imel Napoleon presneto razburljivo življenje in v bistvu je čudno, da še nihče ni poskušal skupaj spraviti epske obnove njegovega življenja. Po drugi strani pa niso vsi Ridley Scott, ki bi lahko dobili odobreni visok proračun, ki ga bo ta film očitno podjetno izrabil. Drugi napovednik vsebuje kar nekaj epskih scen: vidimo lahko priprave na spust giljotine in veliko množičnih bitk, kjer vse poka in se trese. Ko bi le ustvarjalci napovednikov nehali v svoje izdelke riniti predelave slavnih rock komadov – tokrat moramo poslušati Black Sabbath, ki niti približno ne paše v ta film.

Napoleon v kina prispe 22. novembra, nakar se bo zavihtel še na pretočni servis Apple TV+. Ridley Scott bo ta prehod na televizorje pospremil s posebno, razširjeno izdajo filma, ki bo dolga kar 4 ure.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime