Turnir iz igre Assetto Corsa Competizione in dogodek Night Strike 2023 uspešno za nami!

Dober teden nazaj se je na lokaciji Raceland Krško odvil tridnevni spektakel, ki je pod eno streho združil tiste največje navdušence motorističnih športov. Govorimo o tistih zaljubljencih v štirikolesnike, ki se navdušujejo nad dirkanjem izven uradnih prog in med najljubše filme štejejo serijo Hitri in drzni, medtem ko še vedno vsako leto odigrajo vsaj eno rundo igre Need for Speed: Underground 2.

Dogajanje je bilo res pestro in je postreglo z raznimi aktivnostmi, kot je driftanje, Simracing, kaskaderske vožnje in tekmovanje v navijanju motorjev. Vse to je spremljala bučna glasbena spremljava, medtem ko so številni gledalci lahko uživali v gledanju kurjenja gum, ki je vsakemu vulkanizerju povzročila kurjo polt, kasneje pa so lahko udeleženci še od bližje lahko spoznali vse te nališpane avte in segli v roko voznikom in organizatorju, ki je bil tudi to leto društvo 32nd Drift Squadron.

V vsej tej kakofoniji skurjenih gum in vonja po bencinu smo si svoje mesto izborili tudi mi, saj smo se odločili izpeljati nov POP-UP turnir iz igre Assetto Corsa Competizione – le da smo tokrat dirkanje iz trgovine Mimovrste preselili na bolj verno lokacijo pravega dirkališča. Ker je bil to poseben dogodek smo igralcem za dirkanje pripravili pravo presenečenje, saj je podjetje UVI predstavilo dva nova dirkalna simulatorja: enega, ki je še v alfa verziji, tako da ga lahko obravnavamo kot prototip, drugi pa je zdaj že na voljo za nakup pod imenom UVI Racing SIM Extreme.

Tako kot že na prejšnjem turnirju se je tudi tokrat za volaniziranje prijavilo kar nekaj tekmovalcev, ki so se borili za privlačne nagrade. Žal se nam je malce zalomilo pri glavni nagradi, ki bi morala vsebovati še dirkalno izkušnjo Drift Taxi, a se je nato pokvaril avto tistega, ki bi moral vožnjo izpeljati.

Kljub temu pa so se dirkači zabavali znotraj igre Assetto Corsa Competizone, za dobro izkušnjo pa so poskrbeli volani podjetja Logitech. Tekmovalci so si nato razdelili nagrade v sledečem redu:

1. mesto (Ž. K.)

miška Logitech G502 X, gaming podloga Logitech G740, gaming tipkovnica UVI Greed Mini in UVI Shaker

2. mesto (N. A.)

tipkovnica UVI Greed Mini, gaming podlaga Logitech G240, miška UVI Envy v2 in UVI Shaker

3. mesto (Č. Č.)

miška Logitech G305, gaming podloga Logitech G240 in UVI Shaker

Tako kot vedno se zahvaljujemo vsem tekmovalcem za njihovo pridno obračanje volana ter pokroviteljema UVI in Logitech, ki redno podpirata takšne turnirje. Že zdaj vas vabimo, da nas obiščete tudi na prihajajočem dogodku POP-UP, ki se bo odvil znotraj Citypark Ljubljane, tam pa boste spet lahko skočili v oba dirkalna simulatorja, ki sta bila prisotna tudi na Raceland Krško.

Več slik iz dogodka si lahko ogledate na naši Facebook strani.

Posebna zahvala pa gre tudi društvu 32nd Drift Squadron, ki redno prireja takšne spektakularne dogodke. Spremljajte njihova socialna omrežja in uradno stran, saj se bodo tam pojavile slike in povzetni video celotnega tridnevnega dogajanja.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime