Umrl je Burt Young – legendarni trener iz filma Rocky

V 83. letu starosti se je od nas poslovil igralec Burt Young, ki je v svojem življenju odigral veliko vlog, a marsikdo se ga najbolj spomni po filmski franšizi Rocky, kjer je igral svaka glavnega junaka in mu je skozi original in vse nadaljnje dele ob boku stal kot trener, ki je imel zanimive ideje glede treninga. Burt je to vlogo spremenil v legendarno in če boste danes v kakšnem filmu ali risani seriji videli parodijo na Rockyjev trening, bo v ozadju stal tudi nekdo, ki bo nadomeščal vlogo Paulija.

V bistvu sem presenečen, da je bil Burt ob svoji smrti star vsega 83 let, saj je v svojih vlogah vedno bil videti starejši. V originalnem Rockyju je bil star vsega 36 let in je imel samo 6 let več kot jih je takrat štel Sylvester Stallone.

Slednji je svojemu prijatelju preko Instagrama namenil nekaj lepih besed in ob tem delil črno-belo fotografijo s snemanja filma Rocky, Burta pa je označil za neverjetnega človeka in umetnika.

Burt je sicer v vseh svojih filmih igral strogega človeka, s katerim ni pametno zobati češenj. Osebno nisem bil velik privrženec Rockyja, vendar pa se mi je Burt vseeno zapisal v spomin in sicer zaradi vloge, ki jo mediji niso velikokrat omenili.

Burt je namreč nastopil v seriji Sopranovi in to samo v eni epizodi, kjer je odigral starošolskega gangsterja z imenom Bobby Baccalieri Sr. – očeta Bobbyja Baccalierija. Bobby je bil v epizodi tik pred smrtjo, saj je trpel zaradi pljučnega raka, vendar pa je dovolj pri močeh da mu je naročena naloga umora. Stvar uspešno opravi, a ga naloga skoraj stane glave, umor pa mu nabije toliko adrenalina, da si po vsem tem času spet prižge cigareto, ki ga na koncu tudi pokonča.

Burt Young, čigar resnično ime je bilo Gerald Tommaso DeLouise, je umrl 8. oktobra znotraj svojega doma v Los Angelesu, novico o njegovi smrti pa je za New York Times potrdila njegova hčerka Anne Morea Steingieser.

Vaša reakcija na članek?

🔥Popularno

🛎️ Sveže objave

PUSTI ODGOVOR

Prosimo, vnesite vaš komentar!
Prosimo, vnesite vaše ime